22.11.2023, 18:24

"Рамштайн-17": що відомо про перші підсумки зустрічі

Оксана Мовчан | Всі новини автора
упро

Сьогодні, 22 листопада 2023 року, союзники України знову зустрілися у форматі "Рамштайн". Головна тема обговорення - посилення української ППО та допомога на фронті.

Інформаційний ресурс ]]>"РБК-Україна"]]> наводить перші підсумки "Рамштайну", передає Час Пік.

Зустріч в онлайн-форматі розпочалася о 15:00 за київським часом. Переговори за участю міністрів оборони близько 50 країн відкрив голова Пентагону Ллойд Остін. Він розповів про нещодавній візит до Києва, зустрічі з керівництвом країни та військовими.

"Моє послання було простим: ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Ми зосереджені на підтримці України, оскільки вона продовжує боротися цієї зими та захищати свою критично важливу інфраструктуру", – зазначив глава Пентагону.

Остін наголосив, що український народ протягом 20 місяців демонструє здатність протистояти агресії Путіна. І згадав слова президента Джо Байдена: коли тирани не платять високої ціни за агресію, вони продовжують загрожувати світу.

"Ніхто з нас не хоче жити у світі, де такі "хулігани", як Путін, можуть безкарно вторгатися до своїх мирних сусідів. І ми відмовляємось дозволити автократам, які покладаються на силові репресії всередині країни та силовий примус за кордоном, диктувати форму глобальної безпеки/ Ми зібралися, оскільки поділяємо бачення вільного, відкритого, процвітаючого і безпечного світу. І я пишаюся, що Контактна група виділила понад 80 млрд доларів на допомогу Україні. Наша єдність посилає Путіну чіткий сигнал про те, що він не зможе пережити нас або перемогти в змагання волі", - зазначив він.

За його словами, зараз Путін змушений шукати підтримки в Ірану та Північної Кореї, а у жовтні делегація терористів ХАМАС відвідала Москву.

"І Україна, і Ізраїль зіткнулися з ворогами, які прагнуть їх знищити. Ми бачимо, що Іран розпалює конфлікт як у Газі, так і в Україні, озброюючи ХАМАС та Путіна. Підтримка Іраном Кремля та ХАМАС завдає шкоди Україні, підриває стабільність на Близькому Сході та міжнародний порядок, заснований на правилах", - додав Остін.

Остін наголосив, що Україна та Ізраїль "стикаються з безжалісними ворогами, які налаштовані винищити обидві країни".

"Ми бачимо, що Іран підживлює конфлікт як в Газі, так і в Україні шляхом озброєння ХАМАС і Путіна. Але не сумнівайтесь, Сполучені Штати повністю здатні продовжувати нашу рішучу підтримку для України, навіть коли ми підтримуємо Ізраїль", – запевнив глава Пентагону.

Він закликав усіх учасників "Рамштайн" надати Україні системи протиповітряної оборони для захисту її народу, "оскільки Україна зустрічає ще одну зиму у війні".

"Під час відвідування України зустрічався з президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони Рустемом Умєровим, Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним та мужніми українськими військовими, які повернулися з поля бою. Моє послання до них було простим: ми продовжимо виступати на стороні України стільки, скільки це буде потрібно", – сказав Остін.

Нова допомога від партнерів України:

  • зенітні ракети Stinger;
  • високомобільна ракетна система (HIMARS);
  • додаткові боєприпаси;
  • 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди;
  • ракети TOW;
  • протитанкові комплекси Javelin та AT-4;
  • понад 3 млн патронів;
  • боєприпаси для руйнування перешкод;
  • спорядження для холодної погоди;
  • запчастини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Пропонуємо до перегляду:

Гурт "FoxBox" презентує свій новий трек "Тікаю" з альбому "Задля тебе".

Кліп створено за сприяння лисичанської студії "Час Пікчерс продакшн". Продюсер проєкту Vit Richer.

Дивіться також:

Читайте також:

"Скіфське золото" повертається в Україну: Нідерланди та Україна досягли офіційних домовленостей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк