02.11.2023, 08:48

У МЗС України відреагували на візит окупаційної влади Криму до Туреччини

Альона Тихоненко | Всі новини автора
МЗС України

Представники окупаційної адміністрації Ялти відвідали Туреччину для участі в засіданні однієї з Міжнародних організацій.

У МЗС України звернулися до Туреччини, вимагаючи пояснень, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>допис]]> речника МЗС Олега Ніколенка.

За даними МЗС України, псевдовлада захопленого півострова взяла участь в засіданні Міжнародної організації об'єднаних міст і місцевих влад.

Також представники окупантів обговорювали укладення угоди про встановлення побратимських відносин із муніципальним районом Бейлiкдюзю міста Стамбул.

"Сприймаємо цю ситуацію із надзвичайною серйозністю. МЗС України вже запросило офіційні пояснення турецької сторони щодо статусу візиту представників російської окупаційної адміністрації", — написав Ніколенко.

Речник МЗС України нагадав, що Крим - тимчасово окупований Росією півострів. Згідно з Резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, усі сторони повинні утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму. Зокрема, йдеться про контакти з окупаційними адміністраціями.

Станом на зараз Україна чекає відповідь від влади Туреччини:

"Очікуємо, що влада Туреччини, яка підтримує територіальну цілісність України, належним чином відреагує на російську провокацію та не допускатиме її повторення в майбутньому", — додав Ніколенко.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Зеленський виступив на саміті Кримської платформи: головні тези

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: