20.09.2023, 07:22

МЗС закликає громадян України утриматися від поїздок у Карабах

МИД призывает граждан Украины воздержаться от поездок в Карабах

Міністерство закордонних справ України надало рекомендації громадянам України у зв'язку із загостренням ситуації безпеки у Нагірному Карабаху.

МЗС ]]>рекомендує]]> українцям не відвідувати Карабах (Азербайджанська Республіка) у зв'язку з ескалацією в цьому регіоні, повідомляє Час Пік.

"У зв‘язку із загостренням безпекової ситуації в Карабасі (Азербайджанська Республіка) рекомендуємо громадянам України наразі утриматися від відвідання цього регіону, а також уникати місць масового скупчення людей в містах Вірменії, зокрема Єревані", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті МЗС України.

Зазначається, що у разі потрапляння у надзвичайну ситуацію українці можуть звертатися:

  • на цілодобову "гарячу лінію" Посольства України у Вірменії +374 7710 0273
  • або на "гарячу лінію" МЗС України +38 044 238 1588.

Нагадаємо, Міністерство оборони Азербайджану 19 вересня оголосило про початок антитерористичних заходів локального характеру в Карабаху.

У Міноборони Азербайджану заявили, що "в межах заходів із застосуванням високоточної зброї на передовій лінії та вглиб виводяться із ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їхні довгострокові вогневі точки, а також бойові засоби та об’єкти військового призначення".

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян під час звернення до співвітчизників у прямому ефірі заявив, що його країна не воюватиме за Нагірний Карабах. Він звинуватив Азербайджан у спробі втягнути Вірменію у війну.

Після заяви Пашиняна в Єревані на площі Республіки біля будівлі уряду Вірменії зібралися люди, незадоволені ситуацією в Нагірному Карабаху. Вони висловлюють невдоволення рішеннями уряду Пашиняна. Почалися зіткнення з поліцією, є постраждалі з обох сторін.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк