29.08.2023, 18:22

Зеленський провів розмову з прем'єр-міністром Японії: підсумки

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Україна та Японія

Сьогодні, 29 серпня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою. Вони обговорили актуальні питання, зокрема Глобальний саміт миру та допомогу Україні.

Про це інформує ]]>пресслужба]]> голови держави, передає Час Пік.

Повідомляється, що під час розмови йшлося про підготовку Глобального саміту миру. Зеленський запросив Японію стати учасницею цих заходів.

Також президент України згадав Спільну декларацію G7, що стосується безпекових гарантій для України:

"На часі – укладення відповідних двосторонніх угод у межах цієї декларації. Ми готові розпочати цей переговорний процес із Японією якнайшвидше", – сказав він.

Також темою розмови було питання "зернового коридору" в Чорному морі. Повідомляється, що наразі Україна докладає зусиль, щоб продовжити його дію. Одним зі способів це зробити є створення альтернативних маршрутів. Зеленський наголосив, що Україна готова й надалі бути гарантом світової продовольчої безпеки.

Важливим елементом телефонної розмови було обговорення підготовки Конференції з питань відновлення України. У пресслужбі зазначили, що вона запланована на початок наступного року в Японії.

Раніше повідомлялось, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба цього тижня відвідає з офіційними візитами Чеську Республіку, Французьку Республіку та Королівство Іспанія. Про мету його візитів читайте тут.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Закупівля курток для ЗСУ: Резніков запропонував "парі" Ткачу та Радиній, йому відповіли

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк