23.07.2023, 20:55

Столтенберг на прохання Зеленського скликає Раду Україна-НАТО

украина нато

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прохання президента Володимира Зеленського скликає засідання Ради Україна-НАТО. Воно має відбутися 26 липня.

Про це повідомив прессекретар НАТО Даніель Ріджіо у коментарі "]]>Суспiльному]]>", передає Час Пік.

"На прохання України генеральний секретар скличе засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у середу, 26 липня, щоб проконсультуватися щодо останніх подій та обговорити транспортування українського зерна через Чорне море", - розповів Ріджіо.

За словами чиновника, Зеленський та Столтенберг обговорили проведення саміту під час телефонної розмови у суботу, 22 липня. Серед інших тем розмови - результати саміту НАТО у Вільнюсі та дії РФ, спрямовані проти Чорноморської зернової ініціативи.

"Генеральний секретар розмовляв з президентом Зеленським у суботу, щоб підсумувати саміт НАТО у Вільнюсі. Вони також обговорили ситуацію після одностороннього виходу Росії з Чорноморської зернової угоди та спроб Росії, що продовжуються, використовувати продовольство як зброю, що впливає на мільйони вразливих людей у всьому світі", - додав Ріджі.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому контрнаступ почався пізніше, ніж планувалося

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк