21.07.2023, 09:04

Додаткові підстави для демобілізації та переведення в резерв: кого стосуються нові закони Зеленського

Альона Тихоненко | Всі новини автора
закон

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №8009 про розширення права на демобілізацію, а також Закон №8169, що удосконалює документ про виконання військового обов'язку та проходження військової служби.

Відповідна інформація з'явилась на сайті ]]>Верховної Ради України]]>, передає Час Пік.

У першому документі йдеться про те, що тепер підставою для звільнення з військової служби буде наявність загиблого або зниклого безвісти родича (чоловіка, дружини, сина, доньки тощо) під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а саме під час "здійснення заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації..."

"Дуже довго наполягав на прийнятті та підписанні цього закону, неодноразово піднімав питання у Раді, і нарешті закон набуває чинності!" — написав народний депутат Гончаренко.

Глава держави також підписав закон, який вдосконалює питання виконання військового обов’язку та проходження військової служби. Згідно з текстом документа, військові можуть бути звільнені в резерв, якщо вони є непридатними до служби:

"Тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців можуть бути звільнені в запас", — йдеться у повідомленні.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк