21.07.2023, 07:27

Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку. Він це зробив "через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни".

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>Telegram-канал ]]>політика.

Він наголосив на важливості культури навіть під час війни, бо "люди - це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього". Тому, на думку Ткаченка, використання коштів на культуру в умовах війни також необхідне:

"І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності й наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших", — йдеться у повідомленні.

Також раніше президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив про прохання до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, яке полягало у пошуку заміни міністра культури. Сам Ткаченко додав, що був здивований таким рішенням. Глава держави вважає, що кошти на культуру мають йти з позабюджетних коштів:

"Музеї, культурні центри, символи, серіали – усе це важливо, але зараз інші пріоритети. Знаходьте позабюджетні кошти. Не державні", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, що раніше Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт про англійську мову. Однак було внесено певні зміни. Детальніше про них читайте тут.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Урядова резиденція "Межигір'я" стане парком-пам'яткою: ВР підтримала закон

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: