12.07.2023, 15:18

"Це плювок в обличчя українським солдатам": Журналіст BILD розкритикував саміт НАТО

Альона Тихоненко | Всі новини автора
нато

НАТО не називає конкретні терміни вступу України до Альянсу. Зокрема там вважають, що українська армія не достатньо "модернізована". До того ж країни НАТО не впевнені, що Україна зможе повернути всі території.

Це заявив заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер, передає Час Пік з ]]>посиланням]]> на видання.

Так він прокоментував підсумкову заяву саміту НАТО, який проходить у Вільнюсі. Журналіст запевнив, що таке небажання називати терміни вступу викликає хвилювання:

"Зокрема, йдеться про те, що в умови надання дорожньої карти входить "модернізація Збройних Сил України". Уявіть собі: глави держав та урядів зібралися у безпеці у Вільнюсі — і звідти надсилають сигнал усім українським солдатам в окопах, що ті, на жаль, ще недостатньо сучасні для НАТО", — прокоментував Ронцхаймер.

За його словами, майже ніхто не вірив, що українська армія зможе протистояти Росії. Журналіст вважає, що справжня причина, чому відтягують приєднання України до НАТО дещо інша:

"У США, Німеччині та інших країнах є побоювання, що тоді можлива подальша ескалація стосунків із Володимиром Путіним", — запевнив заступник головреда.

Також він додав, що український контрнаступ йде повільніше, ніж очікували, тому "за закритими дверима" говорять про проведення переговорів.

"Коли це станеться і скільки років це займе, поки що неясно. Але зрозуміло одне: віри в те, що Україна зможе повернути собі всю територію, всі країни НАТО більше не мають, принаймні на цей час", — йдеться у повідомленні.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Спрощення вступу, ракети далекого радіусу дії та нові пакети допомоги: що відомо про початок саміту НАТО у Вільнюсі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк