11.07.2023, 14:40

"Безпрецедентно й абсурдно": Зеленський розкритикував НАТО через невизначеність щодо вступу України до Альянсу

Альона Тихоненко | Всі новини автора
НАТО

Президент України Володимир Зеленський виїхав до Вільнюса для участі в саміті НАТО, який є історичним для України. Також він розкритикував партнерів через невизначену позицію.

Про це повідомляє Час Пік з ]]>посиланням ]]>на слова президента.

Він подякував союзникам за допомогу, а також вказав, що представлення України на саміті НАТО є повагою. Однак, за словами Зеленського, з'явилась інформація про обговорення формулювання без України. Він зауважив, що йдеться саме про запрошення України до Альянсу.

"Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення України…" — наголосив лідер держави.

Президент зазначив, що таке формулювання вказує на неготовність не лише запросити Україну до НАТО, а й зробити її повноцінним членом Альянсу. 

"А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор", — зауважив Зеленський.

Він також додав, що подібна невизначеність — це слабкість. Тому президент рішуче налаштований відверто обговорити це питання на саміті.

Президент Литви зазначив, що країни НАТО на саміті мають вказати конкретний механізм вступу України до Північноатлантичного альянсу.

Також у рамках саміту в середу, 12 липня, Зеленський зустрінеться з Байденом. Повідомляється, що країни НАТО узгодять новий пакет військової допомоги для України.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Союзники по НАТО домовилися скасувати ПДЧ для України – Кулеба

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: