11.07.2023, 08:01

Союзники по НАТО домовилися скасувати ПДЧ для України – Кулеба

Союзники по НАТО договорились отменить ПДЧ для Украины

Після дискусії країни-члени НАТО погодилися зі скасуванням Плану дій щодо членства для України на шляху до вступу до Альянсу.

Союзники НАТО досягли консенсусу щодо виключення ПДЧ зі шляху членства України. Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, передає Час Пік.

"Після інтенсивних переговорів союзники з НАТО досягли консенсусу щодо усунення ПДЧ зі шляху України до членства. Я вітаю це довгоочікуване рішення, яке скорочує наш шлях до НАТО. Це також найкращий момент, щоб прояснити питання запрошення Україні стати членом", - написав Кулеба у Twitter.

Нагадаємо, 11 липня у столиці Литви стартує дводенний саміт НАТО. Лідери Північноатлантичного альянсу офіційно розглянуть заявку України на членство в НАТО.

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина вважає, що НАТО може запросити Україну до вступу навіть під час війни, а завершити процес – коли дозволять обставини.

Довідка: ПДЧ – це період попереднього етапу членства в НАТО, під час якого країна-претендент має виконати індивідуальну програму підготовки для майбутнього вступу до Альянсу.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: