08.07.2023, 17:12

Як Україна буде використовувати касетні боєприпаси: пояснення Резнікова

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Резніков

Україна має п’ять чітких принципів, яких буде дотримуватися при використанні касетних боєприпасів. Міжнародним партнерам, зокрема США, повідомили про ці правила.

Детальніше їх пояснив міністр оборони України Олексій Резніков у ]]>Twitter]]>, передає Час Пік.

За його словами, Україна використовуватиме зброю лише для самооборони, не порушуючи жодних підписаних нею конвенцій. Він зауважив, що Україна просила цей тип боєприпасів тривалий час, а також згадав про те, що Росія також використовувала їх для атак на українські міста.

Міністр оборони назвав п'ять принципів використання касетних боєприпасів. Перший з них стосується того, що Україна використовуватиме їх лише для деокупації своїх регіонів. Тобто по території РФ їх не застосовуватимуть.

Повідомляється, що боєприпаси будуть використовувати лише задля завдання удару по місцях скупчення російських військовослужбовців. У міських районах їх не застосовуватимуть, щоб не ризикувати цивільними.

Також буде вестися суворий облік використання касетних боєприпасів. А після деокупації місця застосування цієї зброї будуть розміновувати першочергово.

Резніков додав, що Україна буде повідомляти міжнародним партнерам про використання вказаної зброї, щоб забезпечити певну прозорість. 

Нагадаємо, що Україна 7 липня отримала пакет військової допомоги від США, до якого вперше ввійшли касетні боєприпаси. Це рішення було непростим, декілька країн спершу не підтримали його, однак у США пояснили важливість цього рішення. Детальніше про новий пакет допомоги Україні читайте тут.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Зеленський закликав Грузію передати Україні Саакашвілі: деталі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк