28.06.2023, 14:41

Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про статус англійської мови в Україні

Зеленский внес в Раду законопроект о статусе английского языка в Украине

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону, який офіційно визначить статус англійської мови в країні, як мови міжнародного спілкування.

Законопроєкт ]]>№9432]]> від 28.06.2023 "Про застосування англійської мови в Україні" опубліковано на сайті парламенту. Документ визначено Зеленським як невідкладний, повідомляє Час Пік.

У пояснювальній записці йдеться про те, що нині англійська мова є офіційною де-юре у 58 із 196 країн світу, а де-факто — й у низці інших країн і територій (Бангладеш, Кіпр, Ізраїль, Йорданія, Малайзія, Мальдіви, Шри-Ланка, ОАЕ).

Англійська є однією із шести мов ООН, а також офіційною мовою Європейського Союзу, Ради Європи, Європейської Комісії, Європейської Асоціації Вільної Торгівлі та НАТО.

Документом пропонується:

  • офіційно закріпити статус англійської мови, як однієї з мов міжнародного спілкування у нашій країні;
  • визначити категорії посад, кандидати на зайняття яких зобов'язані володіти англійською мовою;
  • нормувати особливості застосування англійської мови у роботі органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню при перетині державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров'я тощо.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк