20.06.2023, 14:09

Зеленський підписав важливі закони щодо ввезення в Україну комплектуючих для безпілотників

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський підписав два законопроєкти №9275 та №9276, які на час воєнного стану скасовують сплату ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для безпілотників.

Про це в Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Час Пік.

"Тепер імпортерів звільняють від оплати матеріалів, вузлів, агрегатів, обладнання та комплектуючих для БПЛА під час воєнного стану", - написав він.

Федоров зазначив, що "це наступний крок до масштабування виробництва дронів. Прямо зараз Силам оборони потрібні тисячі безпілотників. Продовжуємо робити все, щоб наші воїни отримали більше дронів на фронт".

  • Законопроєкт №9275 скасовує сплату ПДВ при ввезенні в Україну комплектуючих, а це матеріали, вузли, агрегати обладнання.
  • Законопроєкт №9276 передбачає звільнення від сплати ввізних мит компонентів.

Народний депутат Ярослав Железняк у мережі написав, що "глава держави підписав ці закони на 15-й день після їх ухвалення Верховною Радою. Документи набирають чинності з 22 червня".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Чат-бот "єВорог": Як українці можуть допомагати знищувати ворога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк