04.06.2023, 12:14

Потужний контрнаступ України може підштовхнути Путіна до переговорів - екс-глава ЦРУ

Дэвид Петреус

Колишній глава Центрального розвідувального управління США, американський генерал у відставці Девід Петреус вважає, що контрнаступ української армії буде вражаючим і може підштовхнути Путіна до переговорів.

На думку екс-голови ЦРУ, Захід продовжуватиме підтримку України, оскільки вважає її невід'ємною складовою власної безпеки, і, як цитують Петреуса західні видання, "зокрема тому, що я думаю, що цей контрнаступ буде дуже вражаючим", повідомляє Час Пік. 

За його словами, українці "повні рішучості звільнити свою країну" й при контрнаступі української армії передові підрозділи "неминуче досягнуть кульмінації через 72-96 годин".

"Маю таке відчуття, – зазначив він, – що вони досягнуть ефекту від поєднання різних видів зброї, тобто успішно проведуть комбіновану операцію, коли є сапери, які долають перешкоди та знешкоджують мінні поля, рухаючись уперед; бронетехніка, яка слідує за ними, захищена піхотою від протитанкових ракет; протиповітряна оборона, що тримає російську авіацію якомога далі; засоби радіоелектронної боротьби, які глушать їхні радіомережі; логістика, яка йде прямо за ними; артилерія і міномети, що передують їм", - сказав Петреус.

На думку Петреуса, контрнаступ України матиме на меті перекрити можливість росіян постачати зброю до Криму вздовж південно-східного узбережжя, що "розпочне процес ізоляції" півострова. Він сумнівається, що контрнаступ призведе до визволення Криму, але і його ізоляція "дуже, дуже суттєво змінить динаміку".

"Це може навіть підштовхнути Путіна до того, щоб почати розглядати можливість врегулювання шляхом переговорів. Зараз він, звичайно, думає, що росіяни все ще зможуть пересилити українців, європейців і американців, і ми повинні зробити все можливе, щоб дати можливість українцям довести, що він помиляється", - сказав Петреус.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк