22.05.2023, 17:03

Україна навряд чи приєднається до НАТО в "найближчому майбутньому", - Шольц

Марина Гончар | Всі новини автора
шольц

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що, на його переконання, вступ України в НАТО найближчим часом чекати не варто.

 Про це він повідомив в інтерв'ю ]]>Welt]]>, передає Час Пік.

 Главу уряду Німеччини запитали, чи теоретично підтримав  би він членство України в НАТО після закінчення війни, яку в лютому торік почала країна-агресор РФ. 

"У 2008 році в Бухаресті НАТО ухвалила рішення, в яких було сформульовано довгострокову перспективу. Всім зрозуміло, що в найближчому майбутньому цього (вступу України до НАТО – прим. ред.) не відбудеться", – відповів він.

На його думку, в критеріях вступу до НАТО є низка умов, які, Україна наразі не може виконати.

Нагадаємо, 14 травня президент України Володимир Зеленський відвідав Німеччину. Там він зустрівся з президентом Штайнмайером та провів пресконференцію з канцлером країни Олафом Шольцом й представниками ЗМІ. Під час зустрічі Зеленський висловив вдячність Німеччині, яка презентувала найбільший пакет військової допомоги Україні на суму 2,7 млрд євро.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Країни Північної Європи проведуть масштабні авіаційні навчання поряд із кордоном РФ

  

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк