21.05.2023, 08:31

Для України та всього світу розпочався критичний момент, - Зеленський

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 21 травня, на полях саміту G7 у Хіросімі (Японія) зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Під час зустрічі президент заявив, що настав критичний момент для України та всього світу, і Україна потребує посилення допомоги, повідомив Зеленський у Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного: подальша взаємодія у сфері безпеки та оборони, ситуація на фронті, навчання українських офіцерів у рамках канадської тренувальної місії UNIFIER, важливість реалізації всіх пунктів української формули світу та євроатлантичну інтеграцію України", - йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що високо цінує підтримку Канади у протистоянні російській агресії. І додав, що зараз критичний момент для України та всього світу, і Україна потребує посилення допомоги.

Також Зеленський окремо подякував Трюдо та Канаді за практичну допомогу в розмінуванні територій та за оперативне опрацювання урядом Канади та канадськими виробниками наших запитів.

Також у CNN з посиланням на високопосадовця Білого дому повідомили, що Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом.

"Ми очікуємо, що Байден матиме двосторонню зустріч із Зеленським трохи пізніше 14:00 за місцевим часом (1:00 за київським часом)", - сказав чиновник.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк