18.05.2023, 08:20

Саміт Ради Європи підтримав "формулу миру" Зеленського

Саммит Совета Европы поддержал "формулу мира" Зеленского

Глави держав та урядів 46 країн-учасниць Ради Європи висловили підтримку запропонованій президентом України Володимиром Зеленським "формулі миру".

На саміті Ради Європи держави-учасниці Ради Європи висловили підтримку принципам "формули миру", яку запропонував президент України Володимир Зеленський. Про це ]]>йдеться ]]>у підсумковій декларації 4-го саміту в Рейк'явіку, ухваленій 17 травня, та вечірньому зверненні Володимира Зеленського, передає Час Пік.

"Без відповідальності не може бути тривалого миру, і ми підтримуємо принципи справедливого та тривалого миру, викладені президентом Зеленським у "Формулі миру", - зазначається у документі, який підписали лідери 46 країн.

Учасники саміту вітали міжнародні зусилля, що додаються "для притягнення до відповідальності політичного та військового керівництва Російської Федерації за її агресивну війну проти України", а також "прогрес у створенні спеціального трибуналу щодо злочинів агресії". Рада Європи пообіцяла брати участь у консультаціях та переговорах, спрямованих на створення спецтрибуналу.

Окремий пункт декларації вимагає від російської влади "негайно звільнити всіх цивільних осіб, які примусово переміщені або незаконно депортовані на територію РФ або території, тимчасово контрольовані або окуповані Російською Федерацією, в тому числі дітей".

Зеленський привітав рішення країн Ради Європи.

"Є важливе рішення Ради Європи: у підсумковій резолюції саміту, що відбувся в Ісландії, зафіксована підтримка української формули миру. І це важливо, що Європа настільки консолідована заради чесного мирного плану. Дякую за це всім лідерам нашої Європи та кожній державі – учасниці Ради Європи.

На основі саме такої консолідації ми будемо й надалі обмежувати можливості держави-терориста продовжувати цю її агресію й будемо надалі збільшувати наші можливості повертати справедливість, звільняти нашу землю, рятувати наших людей", - сказав Зеленський.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк