27.12.2022, 07:41

Лавров знову закликав здійснити демілітаризацію України «подобру-поздорову»

Марина Началова | Всі новини автора
Лавров

Останнім часом дедалі більше гучних заяв лунає від російських чиновників різного рангу, мабуть, відсутність результатів на фронті вони хочуть компенсувати кількістю та «важливістю» безглуздих закликів.

Повідомляє Час Пік, ґрунтуючись на інформації російського сайту rbc.ru

Пропозиції Росії щодо демілітаризації та денацифікації слід виконати «подобру-поздорову», інакше це питання вирішить російська армія, заявив міністр закордонних справ Сергій Лавров в інтерв'ю ТАРС.

«Наші пропозиції щодо демілітаризації та денацифікації підконтрольних режиму територій, усунення  загроз безпеки Росії, включаючи наші нові землі (ДНР, ЛНР, Херсонську та Запорізьку області), добре відомі. Справа за малим: виконати їх «подобру-поздорову», - сказав Лавров, зазначивши, що в іншому випадку це питання вирішить армія Росії.

Говорячи про тривалість конфлікту, міністр зазначив, що м'яч на стороні Києва і «Вашингтона, що стоїть за ним». "Вони будь-якої миті можуть припинити безглуздий опір", - додав він.

Варто нагадати, що президент України Володимир Зеленський неодноразово говорив, що довіряти словам офіційних осіб Кремля не можна, оскільки всі заклики про мир — це лише спроба виторгувати собі паузу у війні для підготовки до нової ескалації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк