26.10.2022, 21:21

Путін просить переговорів: Президент Гвінеї-Бісау привіз Зеленському "послання" з Москви

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні у Київ з візитом прибув президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало, який напередодні був у Москві та зустрічався з Володимиром Путіним.

Ембало провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським і передав йому "послання" від голови Кремля, передає Час Пік з посиланням на брифінг.

Як повідомив Ембало, Путін попросив його передати Зеленському меседж про готовність до переговорів, і нібито РФ планує "налаштувати мости та діалог" з Україною. 

На це Зеленський відповів, що "готовий до переговорів" Путін атакував українців уже 400 безпілотниками.

"Пан Ембало заявив, що Росія хоче "налагодити мости". Я розповів президенту, що відбувається. Я сказав, що щоб були мости з тими чи іншими державами, потрібно, щоб інфраструктуру не підривали. Тоді можна буде про щось говорити. Друге питання – з ким говорити", – сказав президент України.

Він наголосив, що для того щоб у принципі говорити про якийсь діалог, потрібно, щоб одна держава поважала іншу, поважала її територіальну цілісність, суверенітет та кордони.

Зеленський також зазначив, що якщо Росія хоче "розблокувати відносини", то можна почати хоча б з розблокування Чорного моря для вивезення продовольства.

"Потрібно ж із якогось розблокування розпочинати. Останнім часом, ви знаєте, всі говорять про якусь "брудну" бомбу. Так уся ця риторика йде саме від російської сторони. Загроза саме від них. Вони окупували нашу атомну станцію, загрожують підривом гідроелектростанції тощо. Ми маємо те, що маємо", - сказав Зеленський.

Читайте ще: Сенат Польщі визнав владу РФ терористичним режимом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк