30.07.2022, 08:29

Блінкен проінформував Кулебу про підсумки розмови з Лавровим

Блинкен позвонил Кулебе после общения с Лавровым

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Блінкен розповів про підсумки своєї розмови із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Держсекретар США Ентоні Блінкен вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну поспілкувався з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, повідомляє Час Пік.

29 липня Блінкен уперше з 24 лютого провів телефонну розмову з Лавровим. Зокрема, держсекретар США закликав звільнити американських громадян Пола Вілана та Брітні Грайнер із російського ув'язнення. Також Блінкен обговорив з Лавровим угоду про безпечний експорт українського зерна через Чорне море.

За результатами розмови Ентоні Блінкен наголосив, що США не бачать "ніякого бажання" з боку РФ припинити агресію проти України.

Після розмови з Лавровим Блінкен поговорив із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

"Ми домовилися про подальше зміцнення України у військовому та економічному плані та зосередилися на наступних практичних кроках, які дозволяють Україні змусити російське вторгнення провалитися", – написав Кулеба у Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк