24.07.2022, 21:15

Лавров зібрався рятувати українців від "антинародного режиму". У Зеленського відповіли: "Шизофренія"

Марина Началова | Всі новини автора

Голова МЗС Росії Сергій Лавров зробив божевільну заяву про "порятунок українського народу". В Офісі президента України у нього "діагностували" шизофренію.

На саміті країн-членів Ліги арабських держав у Каїрі Лавров заявив, що РФ нібито допоможе українцям позбутися "антинародного та антиісторичного режиму", передає Час Пік.

"Нам шкода український народ, який заслуговує на краще. Нам шкода українську історію, яка руйнується у нас на очах, і нам шкода тих, що піддалися державній пропаганді київського режиму, націленої на те, щоб Україна стала вічним ворогом Росії. Російський та український народ продовжать жити разом. Ми обов'язково допоможемо українському народу позбутися режиму, абсолютно антинародного та антиісторичного", - сказав Лавров.

Перед цим він заявив, що після "зернової угоди" Росія хотіла б більш широких переговорів з Україною.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував заяви очільника російського МЗС.

"Сьогоднішні заяви Лаврова на зустрічі з представниками країн – членів Ліги арабських держав – добре нагадування про те, чому не варто влітку пересуватися під сонцем без головного убору. Класична російська шизофренія: вранці заявляєш, що Москва прагне переговорів, а вже ввечері – що твоя мета – «позбутися антинародного київського режиму». І це каже суб'єкт, що представляє країну-варвара, яка без жодних причин вторглася на чужу територію та максимально жорстоко вбиває українців", - написав Подоляк у Телеграм.

"Так от, «режими» – це щось у російських в'язницях, а в Україні є законно обрана влада, яка перемогла на чесних, конкурентних, демократичних виборах. Стільки незнайомих для російської еліти слів в одному реченні, чи не так?" - додав він.

"Вирішуючи скинути «антиісторичні режими», важливо самому випадково не опинитися на безумовному смітнику історії. Особливо якщо цивілізація вже вкрай зневажливо дивиться на суб'єктів, які скоїли стільки задокументованих важких воєнних злочинів", - заявив Подоляк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк