01.03.2022, 16:12

Зеленський виступив у Європарламенті: йому аплодували стоячи

Марина Началова | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський дистанційно виступив на засіданні Європарламенту щодо війни Росії проти України.

Промова Зеленського була присвячена європейській перспективі України на фоні повномасштабного вторгнення Росії, передає Час Пік.

"Я радий, що ми об'єднали сьогодні всіх вас - країни Європейського Союзу, але я не знав, що такою ціною. Це трагедія для мене, для кожного українця і нашої держави. Дві революції, одна війна та 5 днів повномасштабного вторгнення РФ", - сказав Зеленський.

Президент повідомив про жахливий злочин, скоєний Росією цього ранку - на площу Свободи в Харкові прилетіли дві крилаті ракети.

"От така ціна свободи. Ми боремося просто за свою землю, за свою свободу. І повірте мені, незважаючи на те, що зараз заблоковано всі великі міста нашої держави, ніхто в нашу свободу і в нашу державу не зайде. Повірте мені, кожна площа сьогодні, хоч би як вона називалася, вона називатиметься площею Свободи нашої держави. Ніхто не зламає нас. Ми сильні. Ми - Україна", - заявив Зеленський.

Він сказав, що Путін уже вбив 16 українських дітей. І це на тлі цинічних заяв російської сторони, що вони стріляють лише по військових об'єктах.

"У нас дуже мотивований народ. Ми боремося за наші права, свободу, життя. А зараз ми боремося за виживання. І це найголовніша наша мотивація. Але ми боремося і за те, щоби бути рівноправними членами Європи. Я вважаю, що сьогодні ми всім показуємо, що ми такі і є. З нами Європейський Союз буде точно міцнішим. Без вас Україна буде самотньою. Ми довели свою силу, довели, що ми як мінімум такі самі, як ви. Доведіть, що ви разом із нами, доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви справді європейці. Тоді життя переможе смерть, а світ – пітьму", - сказав президент України.

Присутні члени Європарламенту аплодували Зеленському стоячи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк