22.01.2022, 07:57

Представники Донецька і Луганська відкликали прохання про незалежність, - Лавров

Сергей Лавров

Москва офіційно не розглядає можливість визнання так званих Донецької та Луганської "народних республік". Представники "ДНР" і "ЛНР" ще у лютому 2015 року при підписанні Мінських угод відкликали підсумки своїх "референдумів" про незалежність.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції після переговорів з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Женеві, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Він підкреслив, що Москва не розглядає визнання "ДНР" та "ЛНР". Представники окупованих територій у 2015 році відкликали прохання про надання незалежності.

Глава російського МЗС заявив, що Україна повинна надати амністію сепаратистам, "республікам" - особливий статус, закріпивши його в Конституції, а також провести вибори "за погодженням з Донецьком і Луганськом".

"По Донбасу. Референдум, що відбувся у Донецькій та Луганській областях серйозно обговорювався на зустрічі нормандського формату, де готувалися Мінські домовленості. І нас просили лідери Франції та Німеччини, щоб ми переконали представників Донецька і Луганська підписатися під ними. Тобто, по суті вони пішли назустріч "нормандській четвірці" та відкликали свої рішення про незалежність, розуміючи, що будуть "від А до Я" виконані Мінські домовленості. Перш за все, надання особливого статусу цим територіям", - сказав Лавров.

Міністр закордонних справ РФ закликав відмовитися від спекуляцій навколо визнання "ДНР" та "ЛНР" незалежними державами.

Нагадаємо, 19 січня депутати російської Держдуми від КПРФ запропонували Володимиру Путіну визнати "ЛНР" та "ДНР" незалежними державами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк