02.12.2021, 15:31

Блінкен провів зустріч з Кулебою та Лавромим у Стокгольмі: підсумки

кулеба и блинкен

У Стокгольмі проходить зустріч глав МЗС ОБСЄ. У рамках заходу відбулася розмова держсекретаря США Ентоні Блінкена з главою МЗС України Дмитром Кулебою та главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Перед зустріччю з Лавровим Блінкен розмовляв з Кулебою, передає Час Пік з посиланням на прес-службу українського зовнішньополітичного відомства.

Кулеба повідомив американського колегу, що Росія провокує Україну дипломатичним та військовим шляхом.

"Росія провокує Україну військово-дипломатично. У нас немає наміру їх провокувати, ми прагнемо до мирного вирішення конфлікту", - сказав Кулеба.

Блінкен запевнив, що США готові вжити "негайних та рішучих заходів" у разі ескалації російської агресії проти України. Зокрема, обговорювався пакет санкцій стримування РФ, який включає політичний і дипломатичний тиск, підготовку жорстких санкцій на випадок розширення агресії Росії і посилене оборонне співробітництво з Україною.

У свою чергу, Лавров почав звинувачувати Україну в порушенні мінських домовленостей та режиму "тиші" на Донбасі, а також просував тези про "нацистів" і "держпереворот". Однак Блінкен та Кулеба, за даними українських ЗМІ, "осадили" главу російського зовнішньополітичного відомства.

Так, слово взяв Кулеба і заявив, що Росія вбиває українських військових, систематично блокує роботу місії ОБСЄ на Донбасі і не виконує взяті на себе зобов'язання. Блінкен рішуче підтримав Кулебу.

Читайте також: Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк