17.02.2024, 19:15

Найкращі мобільні телефони Samsung, які варто розглянути у 2024 році

Олег Білоусов | Всі новини автора

Корейська компанія Samsung – один із найпопулярніших брендів, яка вже багато років утримує свої позиції провідного виробника на ринку смартфонів. Це світовий гігант, чиї флагманські телефони визначають тенденції у мобільному світі. На сьогодні існує безліч відмінних альтернатив іншим популярним брендам, проте телефони самсунг завжди відрізнялися унікальними функціями та можливостями.

Samsung практично з моменту появи смартфонів брав активну участь у їх розробці. Бренд має великий досвід у цій сфері, у результаті якого сформувався продуманий асортимент, орієнтований на конкретні цільові групи. А все ж таки пропозиція досить широка і вибір смартфона Самсунг для багатьох користувачів може виявитися проблематичним. Щоб полегшити його, зверніть увагу на рейтинг смартфонів Samsung у 2024 році, в якому зібрано найцікавіші моделі на будь-який бюджет.

Що робить смартфони Samsung вартими уваги?

Смартфони Samsung заслуговують на увагу з кількох причин. По-перше, вони пропонують широкий вибір моделей задоволення різних потреб та бюджетів: від недорогих варіантів до флагманських пристроїв високого класу. По-друге, Samsung відома своїми високоякісними дисплеями, потужними камерами та інноваційними функціями, такими як Стілус S Pen і режим DeX.

Крім того, смартфони Samsung Galaxy оснащені найновішими апаратними та програмними технологіями, що забезпечують безперебійну роботу та зручність використання. Загалом, пристрої Samsung Galaxy відомі своєю надійністю, продуктивністю та багатим набором функцій, що робить їх популярним вибором серед споживачів.

Рейтинг найкращих мобільних телефонів Samsung

Samsung Salaxy S24 Ultra – найкращий телефон Samsung

Остання версія Samsung – телефон для дійсно вимогливих клієнтів з потужним процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, який у поєднанні з 12 ГБ оперативної пам'яті здатний впоратися навіть із найпросунутішими іграми. За даними виробника, процесор працює на 20% швидше, а графічний процесор – на 30%. Остання версія Samsung пропонує набір камер, які підтримуються штучним інтелектом. Основна камера має роздільну здатність до 200 Мп. Крім того, в нього вбудована ProVisual, що гарантує чудову якість нічних фотографій, і функція Super HDR, що покращує кольори та тональний діапазон вже на етапі попереднього перегляду.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – складаний телефон

Дана модель – це складаний смартфон для по-справжньому вимогливих користувачів, в якому використані найкращі комплектуючі. Складаний екран діагоналлю 7,6 дюйма має роздільну здатність 1812х2176 пікселів та частоту оновлення 120 Гц. У розпорядженні користувачів також є додатковий 6,5-дюймовий екран. Під корпусом знаходиться топовий процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 2, який працює з 12 ГБ оперативної пам'яті. Камери надзвичайно універсальні та ідеально підходять для умов низького освітлення. Доповнює все це акумулятор ємністю 4400 мАг, якого має вистачити на день інтенсивної роботи.

Samsung Galaxy S24 – телефон із гарною камерою

Ця модель пропонує 6,2-дюймовий екран LTPO AMOLED із частотою оновлення 120 Гц, процесор Exynos 2400, якого не було у моделях попередньої серії. Однак найбільша відмінність – це підтримка Galaxy AI, яка дозволяє робити ще якісніші фотографії. Любителі мобільної фотографії також не будуть розчаровані. Основна камера має роздільну здатність 50 Мп, а фронтальна – 12 Мп. Додайте сюди внутрішню пам'ять на 128 ГБ та отримайте по-справжньому стильний та універсальний пристрій.

Samsung Galaxy S23 Ultra – телефон зі швидкою зарядкою

Багато хто вважає Samsung Galaxy S23 Ultra найкращим фотографічним смартфоном на ринку. Основна камера має матрицю 200 Мп та дозволяє створювати якісні знімки. Крім основної камери на вибір є ще чотири, зокрема одна з 10-кратним оптичним зумом. Що виділяє цю модель на тлі конкурентів, так це 6,8-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1440х3088 пікселів. Відмінна якість зображення також обумовлена частотою оновлення 120 Гц. Серцем смартфона є процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, який працює з 8 ГБ оперативної пам'яті. Акумулятор ємністю 5000 мАг, що підтримується технологією швидкого заряджання 45 Вт, також працює чудово.

Samsung Galaxy S23 FE – флагманська модель за доступною ціною

Цей смартфон має 6,4-дюймовий екран із роздільною здатністю 1080×2340 пікселів. Процесор Samsung Exynos 2200 має 8 ГБ оперативної пам'яті, якої більшості користувачів буде більш ніж достатньо. Основна камера має роздільну здатність 50 Мп, а спереду встановлена 10-мегапіксельна камера. Набір із чотирьох камер працює дуже добре, як і належить флагманській моделі. Тут також встановлений акумулятор ємністю 4500 мАг, який має забезпечити 1-2 дні повноцінного використання. Цей смартфон – чудовий вибір для тих, хто шукає флагманський телефон за доступною ціною.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra – хороший бізнес-телефон

Це бізнес-смартфон, який також вражає своїми характеристиками. Майже безрамковий 6,9-дюймовий екран дуже схожий на той, який можна побачити в Samsung Galaxy S20. Однією із сильних сторін цього пристрою є спеціальний стілус, що відкриває перед користувачами нові можливості. Процесор Exynos 990 та 8 ГБ оперативної пам'яті забезпечать ефективну роботу, а батарея ємністю 4500 мАг – цілий день інтенсивного використання. Три камери складаються з матриці на 108 Мп, 12 Мп та 12 Мп. Це чудова модель, яка, напевно, підійде для повсякденного використання.

Інновації та унікальні особливості телефонів Samsung

Серед інноваційних функцій, що виділяють мобільні телефони цього бренду на ринку, можна відзначити такі:

  • екран Super AMOLED та ще більш досконалий Dynamic AMOLED 2x (останні моделі преміум-класу), що забезпечують красиві кольори, відмінні кути огляду, високу яскравість та високу роздільну здатність. Справжній Samsung обов'язково має бути оснащений AMOLED, що практично завжди є однією з його головних переваг.
  • багатокамерні системи, включаючи ширококутні, теле- та макрооб'єктиви, що забезпечує багаті можливості для фотографії та відеозйомки. Багато останніх моделей оснащені камерами, що підтримуються штучним інтелектом, який дозволяє робити ще якісніші фотографії.
  • суперпотужний процесор: новітні флагмани серії Samsung Galaxy S оснащені найпотужнішим процесором Snapdragon 8 Gen 2, а моделі середнього та бюджетного класу зазвичай мають процесори Snapdragon, іноді також MediaTeks (особливо Dimensity). Це восьмиядерні блоки із тактовою частотою не нижче 2,00 ГГц.
  • Samsung не економить на пам'яті: у флагманських моделях це зазвичай 8-12 ГБ оперативної пам'яті та 128-256 ГБ вбудованої пам'яті. Деякі флагманські моделі мають об'єм пам'яті до 1 ТБ.
  • гнучкі екрани та складана конструкція. У моделях смартфон розкладається у невеликий планшет, а в інших нагадує класичні розкладачки, які розкладаються у повнорозмірний телефон.
  • стілус S Pen – універсальний інструмент, що забезпечує точну та інтуїтивну взаємодію з пристроєм. Чи робите ви нотатки, малюєте шедеври або просто переглядаєте інтернет-стрічку, S Pen пропонує рівень контролю та точності, що не має собі рівних серед традиційних методів введення.

Цілком очевидно, що особливості смартфонів корейського бренду по праву роблять їх світовими лідерами, а сама компанія не збирається зупинятися на досягнутому. Samsung не тільки ретельно працює над своїми моделями, а й впроваджує нові технологічні рішення та створює тренди наступними флагманами. Це одні з основних причин, через які варто зацікавитися смартфонами корейського бренду.