20.01.2024, 20:03

Для чого використовується відео передавач для дрона та яка від нього користь 

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Такий елемент БПЛА, як відео передавач для дрона, є незамінною складовою системи телеметрії пристрою. Завдяки такому компоненту забезпечується віддалений зв’язок між дроном та його оператором. Переваги відео передавача розглянемо далі. 

Актуальність використання 

Відео передавач дрона потрібний для виконання наступних завдань:

  • навігації та керування;
  • візуального спостереження;
  • фото та відео знімання;
  • забезпечення безпеки;
  • для пошуку людей та тварин.

Навігація

Відеопотік з дрона передається на комп'ютер оператору. Це дозволяє ефективно керувати рухами літального апарату, та уникнути перешкод на його шляху. Оператор здатний у режимі реального часу бачити все, що бачить дрон через свою камеру. Це суттєво спрощує навігацію пристрою у різних умовах його використання. 

Спостереження

Передавачі відео для дронів використовуються також для візуального спостереження в різних галузях, у тому числі у сільському господарстві. Для фермерів дрони допомагають проводити моніторинг стану врожаю на полях. Також квадрокоптери з якісними камерами можуть допомогти виявити небезпечні хвороби рослин, без необхідності безпосереднього обходу полів людиною. 

Фото та відеознімання

Завдяки відеопередавачу оператор дрона здатен налаштувати фото та відеозйомку для отримання якісних медіа матеріалів. Також камера дрона часто використовується для мапування, для інспекції інфраструктури, під час складання архітектурних проектів. 

Безпека

Завдяки відео передачу літального апарату його оператор може з легкістю відстежувати навколишнє середовище та реагувати на небезпечні ситуації у режимі реального часу. Це допомагає у виявленні потенційної небезпеки та під час управління ризиками. 

Пошук та рятування 

Дрони з камерами допомагають в оперативному виявленні місць надзвичайних ситуацій. Вони часто використовуються у пошуково-рятувальних операціях. 

Наприклад, у 2020 році в Каліфорнії квадрокоптер зі встановленою на його борту камерою допоміг знайти чоловіка, який заблукав у гірському районі та не міг знайти вихід. Втративши орієнтацію під час свого походу бідолаха, подав сигнал тривоги через мобільний зв'язок. 

Поліція вирішила залучити дрон, бо не могла встановити, до якого саме гірського району треба дістатися. Сигнал мобільного зв'язку з телефону чоловіка був дуже слабким. А у безпосередньому пошуку туриста допоміг дрон, який виявив місце розташування зниклого та допоміг до нього дістатися пошуковому загону.