13.03.2024, 16:12

Інвестиція у час: путівник по вибору швейцарських годинників

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Швейцарський годинник вже давно вважається символом розкоші, якості та надійності, тому до власників таких аксесуарів ставляться з особливою повагою. Цей статус вдалося заслужити завдяки віковим традиціям та високим стандартам виробництва. 

Чим досягається якість та надійність годинників зі Швейцарії?

Перш ніж купити швейцарський годинник, варто розуміти через що він набув таку популярність. 

  1. Точність – механізми виробу створюються та тестуються з використанням сучасних технологій для забезпечення точного та стабільного показу часу. Майже всі моделі швейцарського годинника супроводжуються відповідною сертифікацією.
  2. Ретельно підібрані матеріали – від корпусу до ремінця кожна деталь виготовлюється з турботою. Майстри застосовують сталь, золото, платину, дорогоцінне каміння, навіть композити та кераміку.
  3. Довговічність – перед тим, як скласти всі деталі в єдиний механізм, вони ретельно перевіряються на якість. Саме тому годинник здатний працювати десятиліттями без жодної затримки.

Не менш важливим аспектом виступає унікальний дизайн. Від класичних моделей до сучасних – кожен обере аксесуар згідно з власними смаками та стилем.

Чому Швейцарія?

Швейцарська годинникова індустрія відома своєю багатовіковою історією. З’явилася вона ще у XVI столітті після створення першої женевської гільдії майстрів. В той час діяла заборона на носіння прикрас, тому люди почали активно доповняти образ хронометрами.

Саме з того періоду виробництво даних аксесуарів стало швидко розвиватися, швейцарські майстри почали створювати неперевершені золоті годинники з дорогоцінним камінням. Тоді ж у Швейцарії і почала існувати найстаріша школа та єдина у своєму роді Федерація годинникової промисловості. 

Швейцарські наручні хронометри досі виступають еталоном якості та стриманості навіть незважаючи на те, що індустрія декілька разів пережила кризу. 

Як вибрати швейцарський годинник?

Без орієнтації на стать людини, яка планує придбати швейцарський годинник, є кілька порад, якими не слід нехтувати. 

  1. Стиль. Виходячи зі вподобань в гардеробі, можна підібрати моделі на щоденне носіння, для спортивного, класичного стилю. Для особливих випадків рекомендується взяти колекційний аксесуар.
  2. Механізм. Існує три варіанти механізму швейцарського годинника:
  • механічні (якісні та довговічні, але вимагають ручного заведення);
  • автоматичні (заводяться під час руху зап’ястя);
  • кварцеві (працюють на батарейці, максимально точні). 

     3. Матеріал та скло. В Україні пропонується купити моделі зі сталі, титану, золота або платини. Щодо скла, то сапфірові вважаються найбільш стійким до подряпин.

Якісний годинник має довготривалу гарантію, навіть в незалежності від того, що він десятки років функціонує та не ламається. 

Під час придбання потрібно звернути увагу на логотип та маркування, серійний номер, якість виготовлення ремінця та корпусу, а також документи. Якщо хоча б один аспект відсутній, є всі приводи сумніватися в аксесуарі. 

теги: