30.01.2024, 22:18

Як підібрати жіночий парфум та що про це треба знати

Олег Білоусов | Всі новини автора
як вибрати жіночий парфум

Вибір ідеальних жіночих парфумів – це мистецтво, в якому обов'язково потрібно враховувати не лише особисті уподобання, а й характер самого аромату. Ідеальний аромат повинен робити життя приємнішим, а не ускладнювати його. Неправильно підібрані парфуми можуть спричинити неприємні симптоми – головний біль, запаморочення та навіть нудоту. Крім того, ідеально підібрані аромати зазвичай відчуваються оточуючими, а не людиною, на якій нанесено парфум.

Якщо ви вперше хочете вибрати аромат для себе або подарувати комусь духи, не нехтуйте допомогою професіоналів. Інтернет-магазин парфумерії «Бутік-Парфум» пропонує низку переваг для своїх клієнтів:

  • Широкий вибір парфумерії, включаючи як класичні, так і нові бренди та аромати.
  • Гарантія якості та 100% оригінальна продукція преміум-класу від виробників зі світовим ім'ям.
  • Зручність покупки та швидка доставка: замовляйте будь-який товар у магазині, не виходячи з дому, та чекайте на замовлення за лічені дні.
  • Конкурентоспроможні ціни та спеціальні пропозиції, чим не можуть похвалитися звичайні магазини.
  • Консультації досвідчених менеджерів допоможуть клієнтам вибрати найкращий аромат.
  • Акції та подарунки для нових та постійних покупців.

Структура аромату

Говорячи про парфумерію, часто згадується таке поняття, як піраміда аромату та три типи нот:

  • верхні,
  • серцеві,
  • базові.

Саме так виглядає структура аромату. Ці основні компоненти визначають його характер та сприйняття.

Верхні ноти – це перші аромати, які ви відчуваєте одразу після нанесення парфуму. Вони зазвичай легкі, свіжі та швидко випаровуються, створюючи перше враження про аромат. У початкові верхні ноти найчастіше входять цитрусові, фрукти та зелені ноти, і тривають вони близько 30 хвилин.
Після цього на перший план виходить серце аромату – його ядро і характер.

Середні ноти (або серцеві ноти) – це стійкіші аромати, які виявляються за кілька хвилин після нанесення парфуму. Вони визначають основний характер аромату і зазвичай складаються з більш складних та насичених нот.

Базові ноти – це найстійкіші та найглибші аромати, які виявляються після кількох годин після нанесення парфуму. Вони створюють основу аромату і складаються з важких, деревних, мускусних чи ванільних нот. База пахне багато годин. Є духи, запах яких на шкірі, волоссі чи одязі можна відчути наступного дня і навіть пізніше. Саме тому не варто закохуватися в аромат у перші 30 хвилин. Наприклад, після нанесення парфуму зранку, надвечір ви вже можете відчути розчарування, а наступні 2 години виявляться просто нестерпними, якщо аромат «не ваш».

Відповідність парфуму характеру

Парфуми дуже чуттєві, тому замислюючись про те, щоб знайти ті, які підходять саме вам, варто прислухатися до інших почуттів. Коли творці парфумерії, вигадують нову композицію з нуля, вони запитують замовника про його інтереси й переваги: улюблені аромати, музику, кольори, місця, заняття, інтереси. Це стосується як приватних клієнтів, так і великих компаній. Останні мають чітке уявлення про те, хто є одержувачем даного аромату і кому він адресований.

Підказкою при покупці парфумів може бути те, що вам найбільше подобається і що приносить задоволення. Наприклад, якщо дівчина любить солодощі, рожевий колір та мультфільми, то їй, швидше за все, сподобається такий аромат, як Prada Candy Sugarpop. Його ноти включають солодку ваніль, карамель та персик, а сама упаковка виконана в пастельних тонах і виглядає так, ніби з кондитерської лавки.

Види ароматів

Світ парфумерії розділений на кілька основних груп, які класифіковані відповідно до їх характеристик та складових.

  • Квіткові аромати – найпопулярніша група парфумерії. Це ніжні аромати, в яких провідною нотою є аромат конкретної квітки або квіткового букета. Найбільш популярні – троянда, жасмин, фіалка, іланг-іланг та інші. Квіткові парфуми часто поєднуються з фруктовими нотами чи східним мускусом.
  • Шипрові аромати – це одна з основних груп ароматів у парфумерії. Вони належать до категорії «важких» ароматів, оскільки тут виробники використовують аромат дубового моху, який зазвичай поєднується з ароматом пачулі, троянди та смоли. Шипрові аромати можуть бути як чоловічими, так і жіночими, часто мають багатий, глибокий та чуттєвий характер.
  • Цитрусові аромати – це аромати свіжості. У них використовуються ефірні олії з лимона, лайма, апельсина, грейпфрута та бергамота.
  • Східні – це пряні аромати. В них можна відчути аромати ванілі, кориці, кардамону, мускусу, амбри та ін.
  • Трохи менш популярними є аромати папороті та альдегідів, що включають хімічні сполуки, які надають парфуму свіжості та яскравості. Аромати папороті поєднуються з лавандою, дубовим мохом, пачулі та травами. Вони дуже інтенсивні, тому альдегідні аромати найважчі.

Пора року та привід

При виборі парфуму також варто враховувати пору року та випадок. Легкі свіжі аромати ідеально підходять для теплих місяців, а важчі східні аромати найкраще підходять для холодних днів. Вибирайте елегантні, вишукані аромати для офіційних заходів та щось легше та ненав'язливе на кожен день.

Як тестувати аромат

Якщо ви не знайомі з ароматом, не впевнені навіть після прочитання списку інгредієнтів або не впевнені, чи він підійде вам, варто протестувати його на собі. Якщо немає можливості відвідати парфумерний магазин, замовте невеликий пробник в інтернеті та протестуйте його на своїй шкірі.

Тільки такий тест гарантує, що ви не тільки познайомитеся з чистим ароматом, але й насамперед зрозумієте, чи він підходить саме вам. Тому що навіть найкрасивіші композиції можуть просто виявитися «не вашими» ароматами. Крім індивідуальних переваг, це залежить також від вашого харчування, чи любите ви каву, чи курите і навіть від того, який у вас тип шкіри. Тому навіть наймодніші та найкрасивіші аромати саме у вас можуть викликати дискомфорт і головний біль.

Вибираючи парфуми, головне пам'ятати, що це щось дуже особисте, і вони не призначені для того, щоб подобатися всьому світові.

теги: