14.01.2022, 15:20

Як вкоротити штори без шиття в домашніх умовах

Віктор Білий | Всі новини автора
Как укоротить шторы

Занадто довгі штори або тюль – бич багатьох господинь. Здавалося б, ви все правильно виміряли, а після того, як повісили штори, вони понуро падають на підлогу. Нічого не втрачено - в цій статті підкажемо, як вкоротити штори або тюль в домашніх умовах.

За допомогою магнітів і шпильок

Швейна машинка не є обов'язковим елементом оснащення кожного будинку. До того ж не всі вміють шити вручну. А без належних знань, досвіду або навичок це заняття може виявитися дуже ризикованим. Але про це не варто турбуватися: ефективно вкоротити штору можна без швейної машинки, ножиць та інших інструментів.

Матеріал можна просто з'єднати та таким чином створити цікаву композицію. Крім того, також можна успішно використовувати англійські шпильки або тонкі гумки для отримання чудових і художніх складок. Ніхто не пройде байдуже повз цього маленького витвору мистецтва.

У продажу знаходиться великий вибір магнітів для штор. Вони можуть бути у вигляді метеликів, звіряток, квітів, а можуть бути звичайними та практично непомітними. Але господині, які вирішили використовувати даний метод, можуть зіткнутися з проблемою. Деякі магніти можуть виявитися занадто слабкими та не достатньо утримувати штори. Так що будьте уважні та завжди перевіряйте магніти перед покупкою.

За допомогою клейкої стрічки та праски

Одним з найпростіших, а головне швидких, способів укорочення штор є липка стрічка. Її ще називають павутинкою.

Крім самих штор, клейкої стрічки-павутинки та праски ще знадобляться дві шпильки або голки, аркуш паперу формату А4, прасувальна дошка і волога поролонова губка.

Візьміть тканину, яка максимально підходить до штор по щільності. Буде досить шматочка 20 на 20 сантиметрів. Це потрібно для того, щоб переконатися, приклеюється чи павутинка, і ненароком не зіпсувати штори. Коли ви будете впевнені, що павутинка повністю висохла і приклеїлася, різко смикнете за краї тканини.

Тепер приступаємо до укорочення штор.

  • Переконайтеся в тому, що тканина суха і розправте її. Помістіть клейку стрічку між шарами згину. Шпильками для зручності закріпіть згини.
  • Щоб приклеїти павутинку до тюлю, пропрасуйте її крізь аркуш паперу приблизно сорок секунд.
  • Краї швів прогрівайте у два рази довше.

Якщо ви купите неякісну павутинку, то вона може відклеїтися через кілька прань. Пам'ятайте про це, вибираючи виробника.

За допомогою драпірування

Цей спосіб підходить для фіранок, що складаються з двох полотен. Кожне з них стягуємо декоративним шнуром на відстані, рівному висоті полотна, від низу до підвіконня. На рівні підвіконня закріплюємо з боків кронштейни та чіпляємо на них кінці шнура. Вийдуть об'ємні "ліхтарики".