30.08.2021, 15:39

Як зшити ключницю самостійно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
ключница

Чи доводилося вам довго шукати ключі в сумці, особливо коли потрібно терміново відкрити двері? Щоб уникнути такої незручності, ми вирішили вам запропонувати відмінний варіант пошиття ключниці власноруч в домашніх умовах. Це не тільки красиво, але і дуже зручно. Зшити її можна з будь-якого зручного для вас матеріалу.

Вам знадобиться:

  • основна тканина - 15x20 см;
  • підкладкова тканина - 14,5x20 см;
  • блискавка - 18 см;
  • смужка тканини для обробки;
  • смужки для петельок і кільце. 

Ми будемо шити ключницю з джинсової тканини, можна і зі шкіри, як вам більше подобається. Для початку нам слід пришити одну сторону замочка до основної деталі - для зручності фіксуємо шпильками. Тепер беремо підкладку, в нашому випадку вона з флісу, але можна взяти будь-яку тканину, головне, щоб вона не сипалася. Прикладаємо до замку, закріплюємо шпильками і прошиваємо рядок. 

Далі, щоб при використанні тканина не потрапляла в замок, ми робимо оздоблювальний шов і одна сторона у нас готова. Не забуваємо робити на початку і в кінці рядків закріпний шов. Потім пришиваємо другу сторону блискавки, для цього її відкриваємо і прикладаємо до протилежної сторони основної тканини. Тепер пришиваємо підкладкову тканину. 

Читайте також: Шиємо маленьку косметичку власноруч 

Вивертаємо на лицьову сторону виріб. Слід зробити оздоблювальну стрічку і на другій частині блискавки. Починаємо обробляти бічну сторону, потім вивертаємо ключницю і перевіряємо, виходить все чудово. Вивернули назад, обрізали зайве і за допомогою смужки тканини пристрочуємо її з одного боку, потім перевертаємо виріб і, загорнувши, пристрочуємо. У нас вийшов гарний оброблений край. 

Тепер будемо обробляти другий зріз: потрібно посередині намітити крейдою, де будемо пришивати петельку з зовнішнього боку, і прострочуємо її. З внутрішньої сторони пришиваємо петельку з кільцем для ключів, якщо у вас дві зв'язки ключів, то таких петельок можна зробити дві. 

Коли ми пришиємо петлі, можна буде почати обробляти край такою ж стрічкою, як і попередній зріз. Кладемо лицьовою стороною вгору і акуратно загортаємо спочатку один край, накладаємо шов, а потім і другу сторону таким же способом. Тепер за допомогою стрічки оформляємо красиво і цей зріз. Постарайтеся шви робити акуратними.

Ось ключниця наша вже готова, вийшло дуже красиво. Можна для зручності всунути в петельку блискавки вирізану смужку, наприклад із замші, прострочуємо рядок, і буде набагато зручніше користуватися блискавкою на ключниці. 

Читайте також: Як зшити клаптевий рюкзак самостійно 

Пробуйте сміливо, у вас обов'язково все вийде, і ви створите оригінальну ключницю власними руками.