05.07.2021, 22:19

Як зшити косинку-бандану на резинці самостійно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
косынка

Літній сезон у розпалі і тому засоби для захисту від сонця нам ще знадобляться довго. Сьогодні ми з вами будемо шити косинку-бандану, яку можна носити з чубчиком, як косинку або без неї, як бандану. Шити цю річ дуже легко і просто, давайте приступимо.

Нам знадобиться:

  • відріз тканини - 45x55 см;
  • резинка - 17 см;
  • ножиці, сантиметр і нитки.

Косинку можна скомбінувати з різними кольорами або викроїти з однієї тканини. Нам потрібно вирізати відрізок розміром 45 см на 55 см, а також смужку довжиною 45 см і шириною 5 см. Ще знадобиться широка резинка 17 см, досить еластична. Тепер нам потрібно нашу заготовку підшити з двох сторін, ту, що коротше. Тільки з одного боку слід зробити загин трохи ширше, ця частина виробу буде перебувати з боку лоба.

Якщо ви збираєтеся шити з тканини однотонної, то буде добре використовувати декоративну стрічку іншого кольору. Далі з боку, де тонкий підгин ми відміряє 11 сантиметрів, креслимо крейдою смужку, тут ми будемо приточувати викроєну смужку. Прикладаємо її на виворіт і пристрочуємо прямим рядком, потім відгинаємо її на обличчя і відпрасовуємо.

Читайте також: Як зшити панамку для дівчинки

Нам слід загнути смужку так, щоб обов'язково помістилася резинка, потім гарненько запрасувати, а до резинки прикріпити шпильку. Докладаємо під смужку резинку і пристрочуємо. Тепер з кожного краю з боку лоба формуємо складочки, складений відрізок в складку повинен вийти 14 сантиметрів, прострочуємо.

Настав момент для втягування резинки, ми це зробимо за допомогою шпильки і закріпимо кінець рядком. Ці дві сторони, де ми закріплювали резинку, можна обробити на оверлоці. Далі ми накладаємо лицем до лиця верхній край косинки на кулиску і заколюємо шпильками. На цьому етапі ви зможете зробити примірку, якщо вона виявиться вам велика, можна буде додати ще складочки ззаду.

Читайте також: Як зшити подушку-вузол власноруч

Тепер починається індивідуальний процес: якщо у вас на голові великий обсяг волосся і вам їх буде потрібно ховати, значить, нічого робити не потрібно, а якщо немає, то можна куточки зрізати, прострочити їх заздалегідь. Далі бокові краї нашого хвостика по сторонам слід один раз загорнути і прошити, довжину хвостика також можете змінити на свій смак. Можна спокійно і нескладно відрегулювати косинку для будь-якого розміру.

Пробуйте сміливіше, у вас все вийде, порадуйте себе або своїх близьких.