06.05.2021, 21:49

Оригінальне кашпо власноруч

Татьяна Землянко | Всі новини автора
кашпо

Зараз дуже багато людей люблять робити всілякі речі, вироби та прикраси власноруч. Все це може виготовлятися з різних матеріалів. З чим цікаво працювати - визначає сама людина. Сьогодні ми розглянемо, як всього з двох основних підручних матеріалів можна створити шикарне кашпо для кімнатної рослини.

Нам знадобиться:

  • бавовняна тканина;
  • клей ПВА;
  • пластикове відерце від майонезу;
  • резинка тканинна;
  • ножиці.

Читайте також: Квіти з ватних паличок власноруч

Нам слід в першу чергу відрізати квадрат з тканини, наприклад, старого простирадла, щоб він міг повністю покрити нашу ємність для кашпо. В окремій мисці розведемо 1:1 воду і клей ПВА - таку кількість, щоб можна було добре намочити нашу тканинну заготовку. Тепер приготуйте гумку: для цього обмірте трохи нижче обідка відерце і зшийте гумку у вигляді кільця. Перш ніж укласти матеріал, необхідно ретельно розмішати рідину, а потім гарненько намочити тканину. Далі віджати її і покласти на перевернуте догори дном відерце. Тепер слід взяти приготовлену гумку і надіти поверх тканини, зафіксувавши її. Розправте тканину рівномірно по всьому колу, зробіть як би гофре.

Беремо ножиці і акуратно по колу відрізаємо зайву тканину, залишивши невелику рюшу. Зверху по рюші за допомогою пензлика гарненько промазуємо клеєм ПВА по всьому колу. З відрізаного шматка тканини наріжте або нарвіть, як вам зручно, смужки тканини, приблизно 4x22 см. Ретельно намочіть ці смужки в такому ж розчині з води з клеєм і відіжміть. Скрутіть їх по спіралі і наробіть трояндочок, як показано на відео.

Трояндочки можете розкласти на тарілці до повного висихання. Коли все добре висохне, вони будуть дуже жорсткими, схожими на кераміку. Далі візьміть гарячий клей, і красиво, розмістивши по нашому кашпо, приклейте їх по всьому колу під рюшею. Тепер нам залишилося тільки пофарбувати наш виріб фарбою з балончика. Дати йому повністю висохнути і наше шикарне кашпо для кімнатної квітки готове.

Читайте також: Квітковий горщик з пластикового контейнера власноруч

Виглядає дуже оригінально. Можна спробувати зробити кашпо з тканини іншого кольору на свій смак, буде виглядати не гірше. Цей варіант саморобки можна сміливо використовувати для подарунка, тим більше, що будь-яка річ, зроблена власними руками, приносить більше радості і захоплення, ніж куплений подарунок. Тому дерзайте, фантазуйте, експериментуйте і радуйте своїх близьких і рідних виробами, виготовленими власноруч. Для цього достатньо бажання творити та гарний настрій. Творчих вам успіхів.