Правила догляду за волоссям — 5 рекомендацій

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Мрієте про ідеальне волосся, але не знаєте, з чого почати? Розуміємо! В різноманітних блогах — безліч порад, а на полицях магазинів — професійні засоби для волосся на будь-який смак. Розгубитися тут дуже легко. Тож ми вирішили допомогти з усім розібратися: підготували основні правила та рекомендації, які легко застосовувати! 

Догляд за волоссям та шкірою голови: найважливіше

Перше правило — мийте голову за мірою забруднення. Не варто вірити в міф, що занадто часте миття псує волосся, а також в те, що голову можна “перевчити” жирніти так часто. Якщо у вас жирний тип шкіри голови, мити волосся щодня можна. Проте обирайте делікатний шампунь, який добре очищуватиме, але не пересушуватиме. І при цьому — дбайте про зволоження довжини.

Якщо ж тип вашої шкіри голови — сухий, то миття 1 раз на 4-5 днів буде справді достатньо, тож тут все дуже індивідуально.

Декілька слів про правильний вибір шампуню. Головне завдання цього засобу — якісне очищення без шкоди для волосся. Обирайте професійні засоби зі збалансованим складом, уникайте надмірної кількості агресивних компонентів. В ідеалі надавати перевагу шампуням саме для вашого типу шкіри голови. 

Наступне правило — якісний бальзам. Щоразу після миття голови волосся треба зволожувати за допомогою кондиціонерів або бальзамів. Надавайте перевагу змивним засобам. Наносити кондиціонер варто, відступаючи від коренів волосся на декілька сантиметрів, інакше воно виглядатиме менш об’ємно.

Ще один важливий засіб — це термозахист. Використовуйте його щоразу під час сушіння феном або якщо випрямляєте/завиваєте волосся. Це чудова профілактика посічених кінчиків. Найкраще працюють термозахисти у форматі спрею, з додатковими доглядовими компонентами.

Отже, базова косметичка для волосся — це:

  • Шампунь, який відповідає типу шкіри голови та стану волосся.
  • Кондиціонер або бальзам — змивний засіб для зволоження довжини.
  • Термозахист — засіб, який захищає від впливу температур під час сушіння феном, завивки волосся.

Додаткові засоби — скраб або пілінг для шкіри голови, маска для волосся. Скраб/пілінг дбають про більш глибоке очищення, їх можна використовувати 1-2 рази на тиждень. Маска дбає про інтенсивне зволоження, й також використовується 1-2 рази на 7 днів.

Доглянуте волосся: додаткові рекомендації 

Ще декілька корисних порад, якими з нами поділилися Dermal cosmetics:

  • Промивайте голову шампунем 2 рази. Це сприятиме більш ефективному очищенню.
  • Застосовуйте незмивні засоби, якщо волосся схильне до пошкоджень. Сироватки, спреї зі зволожувальними компонентами стануть в пригоді.
  • Не спіть з мокрим волоссям. В такому стані воно — дуже вразливе.

І, звичайно ж, ретельно обирайте засоби для догляду. Довіряйте якісним брендам!