Грамотна перша медична допомога на судні — збереження здоров’я та життя людей

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Робота на морських та річкових суднах важка, до того ж пов’язана з великою кількістю ризиків. Оскільки рейси можуть затягнутися на місяці, то від різних захворювань, травм та аварійних ситуацій ніхто не застрахований. Тому перша допомога на судах є критично важливою для забезпечення безпеки та здоров'я всіх, хто перебуває на борту.

Основними медичними знаннями та вміннями повинен володіти не тільки медичний персонал, а й всі члени екіпажу. Навчально-тренажерні комплекси пропонують пройти спеціальні курси, на яких можна здобути необхідні знання чи оновити ті, які є. Таке навчання потрібне всьому командному складу та особам, які будуть надавати цю допомогу.

Перша медична допомога на судні: що потрібно знати

Безпека, захист життя пасажирів та членів екіпажу — важливі аспекти при організації роботи на водному транспорті. Вся команда повинна вміти надавати першу допомогу. Сюди можна віднести:

  • допомога при отриманні опіків, обморожень чи отруєнь;
  • вміння правильно робити штучне дихання;
  • допомога при ушкодженнях кісток та суглобів;
  • зупинка кровотечі.

На судні обов’язково повинна бути аптечка з медикаментами для надання першої допомоги. Вона може містити антибіотики, знеболювальні засоби, бинти, пластирі та інші матеріали.

Здобуття необхідної кваліфікації для захисту життя та здоров’я людей

На судні має бути людина, яка володіє розширеними медичними навичками, а також особа, яка несе відповідальність за медичне обслуговування екіпажу. Їхні знання та вміння повинні відповідати певним вимогам. 

Такі люди мають:

  • оперативно реагувати та впевнено діяти в екстремальних умовах, пов’язаних із загрозою для життя;
  • грамотно та своєчасно проводити діагностичні процедури;
  • вибирати найкращий спосіб надання першої допомоги;
  • вміти забезпечити хворому правильний медичний догляд;
  • грамотно застосовувати лікарські радіоконсультації на практиці.

Щоб оновити свої знання, можна записатися на курси, які проводить тренувальний комплекс «Адмірал». Він вже багато років надає послуги з підготовки моряків і має гарну репутацію. Тренування проходить в умовах, наближених до реальних, — у сучасних басейнах та спеціально оснащених приміщеннях. Слухачі мають можливість пройти повний курс або навчатися за скороченою програмою. Навчання доступне для людей віком від 18 років, які закінчили виш за морською спеціальністю. Записатися на курси також можуть члени екіпажу морських суден.

теги: