09.04.2024, 16:53

Як почати займатися в тренажерному залі? 6 порад для новачків

Ольга Станішевська | Всі новини автора

У житті завжди настає момент, коли хочеться щось змінити. Це означає, що пора починати тренуватися. У цій статті є 6 порад, які стануть у пригоді на початковому етапі вашої діяльності. Ви дізнаєтеся, як почати займатися в тренажерному залі, як правильно підібрати обладнання і клуб.

Перше тренування завжди дуже напружене. Не забувайте правильно підготуватися до нього. На початку ми повинні вибрати спортзал. На цей час ми можемо вибрати з багатьох пропозицій фітнес-клубів. Наприклад Apollo Next – це спортивний простір для всіх, де кожен може знайти своє місце для тренувань та здорового способу життя. Вони мають клуби у різних містах України, таких як Київ, Львів, Бориспіль.

Як почати займатися в тренажерному залі?

Почати пригоду з силових тренувань для початківців означає спочатку дізнатися, як виглядає тренування, як до нього підготуватися та як виконувати вправи. Також важливо, як поєднати групи м'язів. Рекомендується робити свої перші кроки з особистим тренером або більш досвідченим партнером з тренувань.

Потрібен час, щоб тіло звикло до зусиль, як і розум. Тому тренування повинні мати відповідну інтенсивність, яка дозволить вам освоїти цілий ряд нових рухів.

Визначте свою мету

Є чудова приказка, що навіть найдовша подорож починається з першого кроку. Однак ми нікуди не потрапимо, якщо не знаємо пункту призначення. Це означає, що нам спочатку потрібно його позначити. З чого почати? Перш за все, визначити ціль – ви хочете позбавитися болю в спині чи може зробити вашу ідеальну фігуру? Далі час, який ми даємо собі, щоб досягти цього. Потім необхідно визначити кількість тренувань на тиждень.

Хорошим рішенням є розділення мети на менші етапи. Замість того щоб думати, що ви схуднете на 20-30 кілограмів або будете виглядати як Арнольд, почніть з 3-5 кілограмів або збільшення окружності біцепса на один сантиметр.

Перевірте свою фізичну форму

Тренування для новачків має бути посильним. Щоб перевірити свої здібності, варто запланувати перше безкоштовне тренування з особистим тренером. У більшості клубів вони чергують, щоб допомогти новим людям розпочати свою пригоду в тренажерному залі.

Тренер порадить, на яких вправах зосередитися в першу чергу, які з них допоможуть досягти мети, і навчить стежити за прогресом.

Не рухайтеся без плану тренувань

Тренування без плану -- це як подорож у невідоме місце без карти. Особливо для початківців. У них ще немає відчуття власного тіла, вони не знають, які ваги використовувати і скільки разів на тиждень тренуватися. Тому план тренувань, розроблений досвідченою людиною, яка знає, яка ваша мета, стане неоціненною допомогою.

Почніть з тренування всього тіла

Тренування всього тіла за одне заняття – ідеальне рішення на початку вашого шляху, щоб звикнути до тренажерного залу. М'язи повинні отримати інформацію про те, що ми будемо вимагати від них набагато більше, ніж раніше.

Пам'ятайте, що важка вага прийде з часом. Спочатку краще вимірювати силу навмисно, щоб уникнути травм, які можуть на деякий час виключити нас із вправ і вбити мотивацію.

Пам'ятайте про регенерацію

Відновлення є частиною навчання. В результаті тривалих вправ без достатнього відпочинку м'язи можуть пошкодитися. Правильна кількість сну, перерви між заняттями в спортзалі й харчування будуть ключовими в боротьбі за гарне самопочуття і фігуру.

Але регенерація не означає лежати перед телевізором | нічого не робити. Існує форма активного відпочинку, яка дозволяє погуляти, відвідати сауну або басейн

Змініть свої харчові звички

Ми маємо негативні асоціації з дієтами. Однак не кожна дієта означає відмову від смачного і мучення себе низькою калорійністю. Вам просто потрібно змінити свої звички для початку. Бажано:

  • їсти регулярно;
  • пити більше води;
  • відмовитися від солодкого і солоного.

Початківці часто думають категоріями все або нічого. І вони ламаються, коли не в змозі дотримуватися своїх суворих рішень. Це серйозна помилка і проблема.

Для початку складіть своє меню так, щоб ви їли 3-5 разів у регулярний час. Залишайтеся гідратованими, випиваючи принаймні 2 літри води щодня. Спробуйте припинити підсолоджувати каву та чай і шукайте кулінарне натхнення серед здорових рецептів.

Наберіться терпіння, адже ніхто не став Містером Олімпією після першого відвідування тренажерного залу