07.04.2024, 19:51

Які переваги збору макулатури для бізнесу?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Впровадження системи переробки макулатури має величезний потенціал у зменшенні негативного впливу людської діяльності на довкілля та забезпеченні сталого розвитку. Сировина, яка зазвичай потрапляє на сміттєзвалища або спалюється, може бути використана для виробництва різноманітних продуктів, зберігаючи ресурси та зменшуючи негативний вплив на природні екосистеми. У цій статті ми розглянемо які переваги закупівля макулатури надає для бізнесу.

Вплив переробки макулатури на довкілля

Дерева відіграють надзвичайно важливу роль не лише для життєдіяльності людей і тварин, а й для всієї екосистеми. Їх недарма називають зеленими легенями планети: дерева поглинають вуглекислий газ з атмосфери, а натомість виділяють кисень. Таким чином, аеробні організми можуть бути забезпечені належними умовами для життя і, крім того, рівень парникових газів збалансованіший, що зменшує їх негативний вплив на глобальне потепління. Впровадження системи переробки макулатури забезпечило багато переваг для екології, економіки та відповідального управління сировиною і вплинуло на:

  • зменшення вирубки дерев - виробництво тонни переробленого паперу дозволяє зберегти 17 дерев;
  • економію води - переробка тонни макулатури дозволяє заощадити до 26 000 літрів води;
  • покращення якості повітря - викиди вуглекислого газу зменшуються внаслідок скорочення промислового виробництва та зменшення вирубки дерев, які використовують CO2 для фотосинтезу;
  • зменшення кількості сміттєзвалищ - використання використаних паперових виробів у процесах переробки означає, що вони не потрапляють на сміттєзвалище.

Економічні переваги збору макулатури

Завдяки переробці макулатура може бути повторно використана для виробництва багатьох нових корисних продуктів, таких як конверти, папки, туалетний та газетний папір, гофрований картон, паливні брикети або навіть будівельна ізоляція. При цьому використання використаної паперової продукції як волокнистої сировини не знижує властивостей кінцевого продукту. Варто також пам'ятати, що збір і продаж макулатури є не тільки доброю справою для навколишнього середовища в цілому, але також пов'язаний з фінансовою вигодою. Отримання паперу з перероблених відходів є набагато менш трудомістким методом, ніж вирубка та переробка дерев, а отже, і дешевшим. Таким чином, ціна виробів, виготовлених з переробленого паперу, значно нижча, ніж у тих, які були б виготовлені зі свіжого паперу. Крім того, зібравши одну тонну макулатури, можна заощадити:

  • 26500 літрів води;
  • 1476 літрів нафти;
  • 4200 кВт/год енергії (достатньо для опалення квартири протягом майже півроку);
  • від 2,3 до 7 м3 місця на сміттєзвалищі (а отже, місця, яке можна використати для інших інвестицій).

Збір та переробка макулатури не лише сприяють збереженню природних ресурсів та зменшенню негативного впливу на довкілля, але й мають значний економічний потенціал. Використання переробленої макулатури для виробництва різноманітних продуктів дозволяє ефективно використовувати ресурси та зменшує витрати на виробництво порівняно зі свіжою сировиною