21.03.2024, 20:32

Що потрібно знати про набори для хрещення дівчаток

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Хрещення немовляти — одна з найурочистіших і зворушливих подій у житті сім'ї. Щоб маленька красуня в цей особливий день мала ошатний вигляд, батьки та хрещені повинні подбати про святковий одяг та аксесуари для маленької принцеси. Проте вбрання має не тільки тішити око і добре виглядати на святкових фотографіях. Комфорт та зручність не повинні приноситись у жертву красі, особливо якщо йдеться про маленьких дітей, і тут не може бути компромісів. Саме тому якісний та зручний одяг для малюка повинен бути виготовлений тільки з натуральних, м'яких та гіпоалергенних матеріалів.

Що входить у набір для хрещення

Повні хрестильні набори для дівчаток включають в себе:

  • комплект одягу (включно із хрестильною сорочкою, головним убором, штаниками, пінетками);
  • крижму — хрестильний рушник, один або два;
  • конверт для хрещення — утеплений для холодної пори року;
  • мішечок для зберігання першого локону;
  • подушечки для хрестика;
  • сувеніри для хрещених батьків — вишиті рушники тощо.

Колір хрестильних аксесуарів, призначених для дівчинки, може бути білим, кремовим або ніжно-рожевим. Витончена непомітна вишивка, вишукане мереживо, гіпюр, чепурні стрічки — ідеальна прикраса хрестильного вбрання маленької принцеси.

Сорочка для хрещення дівчинки обов'язково повинна мати зручний фасон і просторий крій, що дозволяє швидко зняти та одягнути одяг у церкві, а також не сковувати рухи малюка. Жоден з елементів набору не повинен викликати почуття незручності, тому попередньо важливо враховувати вік та зріст дитини.

При виборі вбрання для хрещення важливо враховувати не лише естетику виробів, а й сезонність: сорочки та крижми для літнього заходу шиються із тонких невагомих тканин, а для зимового — із утеплених матеріалів, наприклад, з флісу із додатковою підкладкою.

Де замовити комплект для хрещення дівчинки в Україні?

Всі елементи одягу для малюків та аксесуари повинні бути м'якими, мати еластичні та якісно оброблені шви, які не травмують вразливу шкіру та не призводять до дискомфорту. Цього правила у своїй роботі дотримується вітчизняна ТМ «Мамине сонечко». Майстерня використовує виключно натуральні нитки, тканини, мережива та високоякісні елементи декору виробів для дітей. У каталозі виробника завжди можна знайти надзвичайно широкий вибір оригінальних фасонів, кольорів, орнаментів вишивки, які задовольнять найвибагливіший смак.