13.03.2024, 13:00

Шлюб з іноземцем - як все організувати швидко та без проблем?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

У сучасному світі все зазнає значних змін, і інститут шлюбу не є винятком. Останнім з таких нововведень є створення сім’ї за добу. Люблячі пари погоджуються на такий варіант тому, що бажають спробувати щось нове або хочуть швидко возз'єднатися з коханою людиною. Зазвичай процедура реєстрації шлюбу в Україні, де один з наречених є іноземцем, займає приблизно півтора місяця очікування. Але з новою послугою від Мін’юсту, шлюб за добу з іноземцем став дуже швидким і зручним. Вся процедура займає не більше 3-4 днів. 

Які переваги шлюбу з іноземцем надає сервіс “Шлюб за добу”?

  1. На реєстрацію шлюбу в Україні мають право всі іноземці, які легально перебувають в країні, і мають на підтвердження цього всі необхідні документи.
  2. Швидка процедура реєстрації шлюбу з іноземцем - 3 - 4 робочих днів.
  3. Щоб укласти шлюб з іноземцем в Україні не потрібно отримувати якісь спеціальні дозволи, достатньо заяви до органу реєстрації актів цивільного стану.

Які документи потрібні для прискореного шлюбу з іноземцем?

Зверніть увагу, що документи, які подає іноземець, повинні бути легалізовані та перекладені на українську мову. Після цього завірені нотаріально. Це є обов’язковою умовою, інакше ДРАЦС не прийме у вас заяву. 

Отже, необхідними документами для оформлення шлюбу з іноземцем є наступні:

  • Заповнена заява до органу ДРАЦС;
  • Паспорт громадянина України та іноземця;
  • Документ іноземця, що підтверджує законність перебування на території України; 
  • Додаткові документи, на кшталт свідоцтв про розірвання попередніх шлюбів, довідки про смерть одного з подружжя у попередньому шлюбі або інші, у разі потреби;
  • Квитанція про сплату державного мита. 

Юридичне значення шлюбу з іноземцем

Не дивлячись на те, що шлюб відбувається дуже швидко, деякі формальності все ж таки залишаються. А саме, отримання свідоцтва про шлюб та реєстрація шлюбу в відповідних органах. Тому не потрібно забувати про юридичне значення шлюбу. Шлюб, зареєстрований за одну добу, як і інші шлюби, при припиненні вимагає анулювання чи розірвання. А це, своєю чергою, вимагає дотримання вимог і законодавства як України, так і країни іноземного громадянина, який оформив шлюб. Тому не зайвим буде скористатися послугами досвідченого юриста, щоб отримати висококваліфіковані поради для прийняття обґрунтованих рішень.

Незалежно від того, вирішите ви одружитися за одну добу чи традиційно, важливо заздалегідь вивчити всі правові норми, щоб уникнути непередбачуваних наслідків. А допоможе вам в цьому юридична компанія Lviv Express Marriage.

теги: