07.03.2024, 18:43

Чому варто грати з дітьми в розвиваючі настільні ігри?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Є десятки видів іграшок: фігурки, кубики, ляльки, машинки, тварини, пазли, розмальовки, сльозинки, пазли та ігри. Самих ігор багато. Коли діти зазвичай чують слово «ігри», вони звертаються до ігор на планшетах, телефонах чи консолях. А справжня радість і несподіванки приховані в настільних іграх. Перейдіть на сайт https://strateg.ua/ та знайдіть найкращі ігри для своїх дітей.

«ТД Стратег» — це український виробник дитячих іграшок зі штаб-квартирою в Одесі. Від наборів для творчості до настільних ігор, вони пропонують різноманітні іграшки для дітей. Їх асортимент включає також слайми, пазли, кінетичний пісок, спорттовари, книги, м’які іграшки та багато іншого.

Навіщо дітям грати?

Дитячий світ веселий. Малюки вчаться через гру. Завдяки цьому вони не тільки вчаться самостійно справлятися з різними емоціями, а й формують свій характер.

Гра може пробудити чуйність, емпатію, відкритість і повагу до інших людей. За умови правильної організації. Діти повинні грати без використання засобів масової інформації, таких як телефони, смартфони або телевізор. Переносячи події з життя дорослих у свій власний світ, дитина може навчитися звільнятися від непотрібної напруги, накопичених негативних емоцій, позбавлятися від повсякденних страхів.

Виконуючи різноманітні соціальні ролі в грі, можна полегшити вирішення важких життєвих та особистих проблем у майбутньому.

Переваги гри в настільні ігри

Настільні ігри - це скарбниця користі для дітей будь-якого віку. Вони розважають, навчають та підтримують емоційний, інтелектуальний, соціальний і навіть фізичний розвитки.

Діти поступово вчаться співпраці, інтеграції в групи та справлянню власних емоцій. Граючи разом, вони можуть тренувати дрібну моторику, яка згодом стане в пригоді в школі та на роботі. Вони, безсумнівно, також навчають важкого мистецтва програшу.

Діти, які пробують свої сили в настільних іграх, легше інтегруються в групу однолітків, вчаться дотримуватися правил і соціально взаємодіяти. Враховуючи можливість гри з батьками, настільна гра розвиває сімейні узи, зміцнює взаємні стосунки між ними, сприяє інтеграції братів і сестер.

Отже, діти, які грають в настільні ігри:

  • Легше інтегруються в групу однолітків.
  • Вчаться дотримуватися правил і соціально взаємодіяти.
  • Розвивають сімейні узи, зміцнюють взаємні стосунки з близькими.
  • Вчаться інтегруватися з братами та сестрами.

У світі, де технології все більше входять у наше життя, настільні ігри залишаються важливим елементом дитячого розвитку та спілкування. Тому, враховуючи всі ці переваги, важливо включати настільні ігри до щоденного розкладу дитини та спільного часу проведення в сім'ї