31.01.2024, 20:13

Стильний настінний годинник для вашої квартири – як вибрати?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Оздоблення квартири, мабуть, найприємніший етап підготовки нашого житла до заселення. Саме декоративні елементи надають нашій квартирі неповторність і стиль, який ми обираємо самі. І одним з найпоширеніших доповнень квартири є настінний годинник. Модний годинник стане в пригоді на кухні, у вітальні або спальні. В цій статті ми розглянемо які настінні годинники вибрати для своєї квартири.

Чому настінні годинники все ще популярні

В наш час в кожній квартирі й досі є настінні годинники, чому саме:

  • Традиція. Настінні годинники - це традиційна деталь інтер'єру, яка присутня в наших будинках вже багато років. Вони викликають у нас відчуття спокою та затишку.
  • Зручність. Настінні годинники завжди знаходяться на виду, тому ми можемо легко побачити, який час. Це особливо важливо, коли ми не хочемо діставати смартфон або планшет.
  • Символізм. Настінні годинники можуть мати символічне значення. Наприклад, вони можуть означати плин часу, важливість часу або просто спосіб підкреслити стиль.

Практичне доповнення квартири

Немає сумніву, що настінні годинники прикрашають стіни мільйонів українців. Годинник - це не тільки практичний і функціональний винахід для вимірювання часу. Сучасні годинники також мають цікавий, унікальний дизайн, який можна безпосередньо адаптувати до облаштування нашої квартири. Хоча здається, що в епоху смартфонів, планшетів і смарт-годинників традиційні настінні годинники відходять у минуле, вони все ще займають важливе місце в українських квартирах.

Куди його повісити

Проводячи час з сім'єю або друзями, ми іноді зовсім втрачаємо відчуття часу і не замислюємося про те, як швидко він летить. І один погляд на настінний годинник дає нам сигнал, чи потрібно нам повільно лягати спати, чи ми запізнимося на роботу. Тому він є доречним доповненням практично до кожної кімнати нашої квартири. Його добре мати на кухні, щоб контролювати час приготування улюбленої страви. Також настінний годинник стане в пригоді у вітальні або спальні, де також може стати стильним доповненням до дизайну інтер'єру. Ми також часто вибираємо настінний годинник у передпокої - гарна ідея, коли ми хочемо відстежити час, що залишився до виходу.

Цікава ідея подарунка

Друзі звили нове гніздечко, а ви шукаєте натхнення для подарунка на новосілля? Настінні годинники - ідеальне доповнення до нової квартири. Однак перед покупкою варто непомітно “перевірити площу” і дізнатися, в якому стилі оформлена квартира. Тому що немає нічого гіршого, ніж подарунок, який потім доведеться обміняти або повернути. Сучасні квартири вимагають сучасних рішень, тому настінний годинник у мінімалістичному виконанні повинен припасти до смаку. Якщо нашим друзям або рідним подобаються класичні старовинні аксесуари для квартири, варто спробувати настінний годинник у стилі ретро.

Який вибрати

Не кожен настінний годинник у нашому домі використовується виключно для вимірювання часу. Шукаючи стильні аксесуари для вітальні або спальні, ми, як правило, орієнтуємося на їх дизайн і форму виконання. Тому, вибираючи годинник для вітальні або спальні, перш за все, варто звернути увагу на його привабливий зовнішній вигляд, який буде відповідати декору всієї кімнати.

Однак, якщо ми шукаємо настінний годинник для кухні або ванної кімнати, електронні, які вимірюють час з точністю до сотих часток секунди, є хорошим рішенням. Хоча здається, що годинники з РК-дисплеєм не є стильним доповненням квартири, виробники пропонують все більш сучасні моделі, які відповідають смакам навіть найвибагливіших любителів дизайну.

Дизайн годинника 

Сучасне оформлення квартири суттєво суперечить класичним настінним годинникам, тому варто подбати про те, щоб не зіпсувати ретельно створений стиль інтер’єру. Годинники з простим циферблатом у приглушених кольорах підійдуть у мінімалістичному інтер’єрі.

Однак якщо наша квартира є храмом ретро-стилю, то вони теж повинні належати до цього стилю.

Настінні годинники - це не просто практичний інструмент, а й стильний елемент декору, який може додати затишку та гармонії в ваш інтер'єр. При виборі годинників враховуйте свій стиль і уподобання, щоб вони стали справжнім акцентом у вашій квартирі

теги: