07.04.2023, 16:30

Агроволокно для укриття соломи, сіна

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Шукаєте спосіб правильного зберігання соломи та сіна? Без ризику гниття, цвілі, впливу вологи, вітру, грибкових інфекцій чи шкідників? Рішення полягає у використанні спеціального матеріалу — високоякісне агроволокно. Цей виріб ще називають агротканиною.

Нетканий матеріал для покриття стосів соломи

Водонепроникною агротканиною покривають скирти сіна або соломи. Це чохол, який ідеально захищає їх від дощу та вітру. Крім того, агротекстиль стійкий до УФ-променів і пропускає повітря, завдяки чому, на відміну від усіляких плівок і брезентів, запобігає утворенню цвілі. Варто підкреслити, що агроволокно для соломи чи сіна менш чутливе до вітру, ніж плівка чи брезент, тому забезпечує більшу міцність. Через це агротканина для покриття тюків сіна або соломи є справді кращим рішенням у господарстві.

Агротканина для соломи — вигідне рішення

Безумовно, використання агроволокна для укриття соломи та сіна забезпечує збереження найвищих параметрів сировини, які гарантують здорові умови для тварин. Адже, як відомо, корми та підстилка піддаються впливу вологи, цвілі та інших шкідливих факторів, втрачають свої властивості і можуть навіть стати шкідливими. Виробники агроволокна гарантують, що витрати на укриття соломи та сіна швидко окупляться у вигляді більшої кількості якісного матеріалу, з мінімальними витратами часу та зусиль. Тим більше, що агроволокно успішно служить багато сезонів, тому це не одноразова покупка.

Агротканина для картопляних та бурякових куп

Цікаво, що хоча агротканина присвячена соломі та сіну, виявилося, що її можна використовувати і в інших випадках, наприклад, для покриття овочів. Агротекстиль підходить для буряків чи картоплі, а також для покриття порубаної деревини та захисту зерна та багатьох інших культур/товарів.

Пропозиція на ринку включає в себе агроволокно в багатьох розмірах, завдяки чому ви можете налаштувати продукт відповідно до власних потреб. Крім того

Нетканий матеріал для покриття стогів — властивості:

  • ефективно захищає солому від вітру та води,
  • запобігає намокання і забезпечує дуже хорошу вентиляцію,
  • перешкоджає утворенню цвілі,
  • також підходить для покриття зерна, що зберігається навалом,
  • запропонована заміна 6 сезонів.

Щоб забезпечити оптимальний потік повітря, не можна використовувати інше покриття, окрім агроволокна, і слід забезпечити належну вентиляцію. Для оптимального стоку води необхідно забезпечити кут нахилу не менше 45°. Зверніть увагу на правильне розташування швів уздовж і поперек штабеля.