Відпочинок в Україні- 2024: куди поїхати у відпустку під час воєнного стану

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Вже понад два роки в Україні діє воєнний стан. Найкращий спосіб насолодитися відпусткою всією сім'єю - вибрати безпечне місце в середині країни. Через активні бойові дії, ракетні обстріли та загрозу мінування цього року найкраще утриматися від відпочинку на морі.

В світлі цього виникає питання Куди можна поїхати на безпечний відпочинок? Ми рекомендуємо звернути увагу на західну Україну. Це відносно безпечне, безумовно, цікаве місце.

Атлас пригод підкаже, як провести сімейний відпочинок у ці непрості часи. Тому, хочемо звернути вашу увагу на відпочинок в Яремчі та Закарпатті, що розташовані в самому серці Карпат.

Тури до Яремча. Місто Яремче відоме як перлина Карпат і вже понад сто років є дуже популярним курортом. Воно приваблює туристів з ЄС, США та навіть країн Аравійського півострова. Тут добре розвинена туристична інфраструктура, багато цікавих місць і доступні ціни.

До Яремча можна дістатися залізницею майже з усіх куточків України. Це дешево та комфортно. Також зручно їхати на відпочинок власним транспортом. Тут ви вперше зможете піднятися нагору, скуштувати гуцульську їжу, та відновити сили в чані з ароматними травами.

Є варіанти для дорослих і дітей. Від неспішних зимових екскурсій у Карпатах до екстремального альпінізму в горах. Лижі, санки, снігоходи, квадроцикли та верхова їзда також є популярними видами активного відпочинку. Активне проведення часу можна розбавити відвідуванням етно-паркі, музеїв гуцульської магії музичних інструментів та мистецтва, звичаїв, ритуалів,традицій і сироваріння.

Гастрономічні тури включають дегустацію настоянки, гуцульського сиру, ловлю форелі та відвідування крафтових пивоварень . Поширені також в Яремчі та околицях чани, гарячі діжки, різні види сауни, спа та басейні комплекси.

В Яремчі та курортах розташованих поряд є багато цікавих місць де можна відпочити та набратися сил.

Тури на Закарпаття. Пишні сади, таємні кімнати, рицарські обладунки, непідступні стіни та унікальна архітектура дає відчути п'янкі нотки аристократії в яких ховається велич та розкіш зниклих імперій. 

Для цього не потрібно перетинати кордон, це все у нас - в Україні, тому маємо унікальну пропозицію відвідати палаци та замки Закарпаття. В програмі:

- географічний Центр Європи 

- оленяча ферма 

- Хустський замок 

- замок Паланок 

- замок Сент-Міклош

- палац Шенборнів

- озеро Синевир

- водоспад "Білий звір"

- реабілітаційний центр ведмедів. 

Звертайтеся до клубу мандрівників Атлас пригод – ми підберемо для вас найкомфортніше місце для ідеального відпочинку.