Чи варто стати інструктором групового фітнесу?

Олег Білоусов | Всі новини автора
фітнес-інструктор

Бути у формі сьогодні в моді, як ніколи. Все більше людей намагаються зробити здоровий спосіб життя своїм головним принципом – і не тільки для поліпшення фізичних показників, а й для покращення самопочуття.

Робота фітнес-інструктора – це поєднання справи та задоволення. Заняття такого типу приносять багато користі, а також дозволяє знаходитися в постійний контакті з іншими людьми, які також прагнуть досягти фізичних результатів. До того ж займаючись цією справою, ви постійно покращуєте свою фізичну форму та дбаєте про своє здоров'я. Якщо спорт – ваша пристрасть і ви хочете поділитись нею з іншими, фітнес академія APOLLO NEXT пропонує пройти курс для отримання кваліфікації інструктора з групового фітнесу EQF3 та стати справжнім профі у цій справі.

Хто може стати фітнес-інструктором?

Які навички та здібності повинна мати людина, яка хоче пов'язати своє майбутнє з цією професією? Насамперед кандидат має віддавати перевагу активному способу життя: погодьтеся, складно уявити хорошого тренера, який весь вільний час проводить на дивані чи за смартфоном. У цій роботі також велике значення мають відкритість до людей, комунікабельність, товариськість та харизматичність, завдяки чому на ваші заняття напевно запишуться багато людей. На додаток, тренер, який має велику популярність, має хороші шанси на найвищий заробіток.

Третя важлива риса хорошого інструктора – відмінна фізична підготовка, яка дозволить проводити багатогодинні тренування щодня і, власне, буде найкращою демонстрацією рівня кожного тренера.

Курс призначений для тих, хто хоче пов'язати своє життя зі спортом та досягти результатів у кар'єрі в галузі здоров'я та фітнесу. Випускник курсу буде готовий проводити фітнес-інструктаж як окремим клієнтам, так і групам людей різного віку та рівня фізичної підготовки. Він зможе показати свій рівень тренера як у фітнес-клубі, так і самостійно.

фітнес-інструктор

Умови

З погляду формальних вимог стати персональним тренером може практично кожен, але варто враховувати, що кандидати на цю посаду повинні демонструвати відповідні психофізичні схильності. Сьогодні доступ до цієї професії відкритий практично для всіх, а формально достатньо, щоб було дотримано наступних умов:

  • наявність повної середньої освіти,
  • досягнення 18-річного віку,
  • відсутність протипоказань до фізичних навантажень.

У ході курсу досвідчені викладачі правильно налаштують вас до роботи фітнес-інструктора та розкриють всі її нюанси та деталі, а також на що слід орієнтуватися, якщо захочете відкритий власний бізнесу у цій сфері.

Для тих, хто планує отримати кваліфікацію інструктора з групового фітнесу за європейськими стандартами та мати можливість офіційно викладати цю дисципліну в 32 (!) країнах світу, своїми знаннями та сучасними методиками викладання діляться досвідчені фахівці з багаторічною практикою в галузі фізкультури та фітнесу, серед яких:

  • спортивні тренери
  • психологи
  • медики
  • педагоги
  • та інші фахівці.

Чи варто освоювати професію фітнес-інструктора?

Прибутковість даної професії визначити складно, але у фінансовому відношенні ця робота може стати привабливою для багатьох. Однак на вашу зарплату впливатимуть багато факторів:

  • місце роботи,
  • досвід, репутація,
  • кількості відпрацьованих годин на тиждень
  • та інше.

Але найбільшою перевагою цієї роботи є те, що ви можете легко поєднувати приємне з корисним. Робота фітнес-інструктора не монотонна та дає цікавий досвід. Додатковою перевагою є те, що у вас буде зазвичай гнучкий графік роботи. Крім того, ви можете щодня знайомитися з цікавими людьми, а працюючи, ви не тільки заробляєте гроші, але й гарно та з користю проводите час.

фітнес-інструктор

теги: