Чим приваблюють зимові канікули в українських Карпатах?

Олег Білоусов | Всі новини автора
відпочинок у Карпатах

Карпати, безперечно, є місцем сили для багатьох українців. Його неймовірні гірські озера, свіже повітря густих соснових лісів та чарівні автентичні села приваблюють мандрівників з усього світу. Тому це найкраще місце, щоб зустріти великі зимові свята у компанії друзів, а ще краще – із сім'єю.

Відпочивати в Карпатах можна будь-якої пори року – туристи з різним бюджетом знайдуть відповідні варіанти. Одним із найпопулярніших сезонів для відпочинку є зима, адже лише взимку можна побачити та оцінити всю красу цього регіону. Компанія AtlantTour пропонує провести сімейні зимові канікули в українських Карпатах, покататися на лижах та санях, на власні очі побачити різнобарвну та багату культуру цього регіону, скуштувати національну кухню та насолодитися теплою гостинністю, яка притаманна справжнім українцям. На сторінці сайту компанії https://atlanttour.com.ua/tury-z-kropyvnytskoho/ пропонуються тури на декілька днів з виїздом з різних міст України, в тому числі з Кропивницького. Скористайтеся пропозиціями АтлантТур та оберіть незабутній відпочинок цієї зими в Карпатах.

Буковель

Гірськолижний туризм у Карпатах та регіоні успішно розвивається вже кілька десятиліть. Буковель – найбільший розвинений туристичний гірськолижний курорт України. Він розташований на висоті 920 метрів над рівнем моря. Він має добре розвинену інфраструктуру – понад 60 км чудово підготовлених гірськолижних трас на висоті від 300 до 2350 м над рівнем моря – та чудові краєвиди на гори, які дозволяють відчути себе немов у зимовій країні чудес. Також сюди приїжджають за оздоровчими та СПА-процедурами. Тим часом з початку листопада по квітень село покрите снігом і є чудовим місцем для зимових видів спорту і відпочинку. З кожним роком кількість варіантів розміщення збільшується, включаючи приватне розміщення, гостьові будинки, а також комфортабельні номери в готелях та апартаментах вищого класу.

Буковель також розвивається як оздоровчий курорт, що пропонує ванни з мінеральними водами, а влітку навколишні схили перетворюються на траси для катання на гірських велосипедах, швидкісного спуску та бігових велосипедів.

Яремче

Яремче – Перлина Карпат, адже воно розташоване в напрочуд гарній місцевості. Туристи, вибираючи подарунки для своїх рідних на місцевих сувенірних ринках, насолоджуються виробами гуцульських народних майстрів з дерева, вовни та шкіри. А поки вибирають сувеніри, попутно милуються найвідомішим водоспадом "Пробій". Бази відпочинку та готелі в Яремче пропонують гарні комфортабельні номери та висококласний сервіс.

яремче

Що ще подивитися

Та якщо вам не дуже подобається катання на лижах, то ось кілька ідей для відпочинку, які можуть вам сподобатися.

Канатні дороги

Канатні дороги – це чудовий спосіб побачити всю красу гір з висоти, бо саме звідти відкривається чудовий краєвид на зимові Карпати. Усюди, де є лижники, можна знайти безліч канатних доріг, і на карпатських курортах їх дуже багато. На деяких з них підйом може тривати майже годину, тож часу, щоб роздивитися все навколо, буде вдосталь. Як правило, підйомники двомісні, а в самому кінці дороги буде можливість відпочити і перекусити в кафе та підготуватися до пішохідного спуску.

Карпатське джакузі

Ці чавунні котли цілий рік приваблюють туристів зі всього світу. Зрозуміло, що вода в карпатському джакузі не кипить, а нагрівається максимум до 40–45°С. Але вогонь під цистерною справжнісінькій, а на дно укладається річкове каміння для запобігання опіків. Чому ж вони такі популярні? Бо вода тут насправді цілюща і буває різною: 

  • мінеральна – для зміцнення імунітету,
  • із сірководнем – для профілактики ревматичних захворювань та захворювань суглобів, 
  • з лікарськими травами – для розслаблення та відновлення організму.

Казани можуть бути на двох, а можуть бути розраховані на велику компанію. Насолодитися такими джакузі можна майже у кожному гірськолижному курорті Карпат.

термали

Озеро Синевір

Озеро Синевір – справжнє диво природи України, що знаходиться на Закарпатті. Воно утворилося близько 10 тисяч років тому внаслідок потужних зрушень гірських порід. Місцеві жителі називають озеро Морським Оком, бо, якщо дивитися на нього зверху, невеликий острів посередині нагадує зіницю. З ним пов'язано безліч легенд та містичних історій. На додаток, багато людей вважають це місцем сили й приїздять сюди за відновленням та енергією. Неподалік знаходиться однойменне село – Синевір, туристи тут відновлюються після шаленого ритму буденного життя.

Замок Паланок у Мукачево

Замок Паланок займає старий пагорб заввишки 68 метрів (223 фути), який багато років тому був вулканом. Сама будівля збудована у найкращих традиціях середньовічної оборонної архітектури. Хоча точної дати будівництва фортеці немає, перші згадки про неї відносяться до 11 століття. З того часу він змінив десятки власників і правителів, пережив безліч битв і воєн. Сьогодні це найвища точка міста Мукачево та місце, обов'язкове для відвідування.

замгк паланок

Руїни стародавньої обсерваторії

Занедбана обсерваторія на вершині гори Піп Іван (на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей) також відома як Білий Слон. Свою назву вона одержала тому, що взимку будівля знизу догори засипається снігом і здалеку нагадує цю тварину. Сама обсерваторія була побудована поляками у 1938 році та служила астрономічною та метеорологічною станцією. Але коли почалася Друга Світова війна, її залишили й зараз вона лишається покинутою. Саме ця таємничість і приваблює мандрівників зі всього світу.