Туристичні грілки як необхідний елемент для екстремальних подорожей.

Ольга Станішевська | Всі новини автора
туристичні грілки

Справжньому мандрівнику, шукачу пригод та нових відкриттів завжди потрібні компактні і корисні складові туристичного спорядження. Вони покликані створювати комфорт в походах, але при цьому не бути важкими чи громіздкими. До спорядження, що відповідає вказаним критеріям можна віднести туристичні грілки. Їх розмір і вага не значні, а от їх значення для туриста важко переоцінити. Такі грілки можуть підтримувати оптимальну температуру тіла та упередити захворювання повʼязані із переохолодженням в зимових походах.

Зрозуміло, що усвідомлений, досвідчений турист в поході не обійдеться лише портативною грілкою. Для досягнення максимально можливого рівня комфорту в польових умовах до формування туристичного спорядження потрібно підійти грунтовно. Варто заздалегідь потурбуватися про зручний одяг та взуття, спальне місце. Не менш вагомим в поході стане рюкзак із правильною ортопедичною спинкою, зручними шлейками та наявністю додаткових карманів і кріплень. Його вміст наповнять посуд, ліхтарики, павербанки, горілки та грілки, що можуть не тільки додати комфорту, але і врятувати в екстремальних ситуаціях.

Хімічна грілка – зручний та ефективний рятівник від переохолодження

Справжньою знахідкою для зимових видів туризму стануть одноразові хімічні грілки. Вони:

  • призначені для обігріву рук, ніг, тіла;
  • мають компактні розміри та вагу в 30-40 грамів;
  • нагріваються в залежності від розміру до 45-55 °C;
  • гріють 8-12 годин.

Досягти таких характеристик можливо завдяки оптимальному співвідношенню складових грілки, що починають нагріватися під час окиснення. Саме від першого контакту з повітрям хімічна горілка починає свою роботу та виробляє тепло.

Примітно, що грілки для ніг через низький рівень контакту з киснем у взутті можуть працювати навіть довше заявленого терміну, адже доступ кисню обмежений, та завдяки вдало продуманій формулі, це не завадить грілці нагрітися до заявленої температури. Для активних рухів краще обирати грілки на клейкій основі, бо тільки так їх можна надійно зафіксувати до носка чи устілки взуття, і вони не буде збиватися в кути чи ковзати, що забезпечить вас рівномірним та тривалим теплом у кінцівки протягом 8 годин. Не зайвою наліпка буде і для розміщення і фіксації туристичні грілки для рук і тіла. Також вагомою перевагою саме хімічних грілок є їх простота експлуатації та утилізації. Вони не шкідливі для здоров'я людини та навколишнього середовища, тому після використання їх можна викидати разом із іншим побутовим сміттям.