Тактичне спорядження для страйкболіста-початківця

Олег Білоусов | Всі новини автора
страйкбол

Якщо ви готуєтеся до свого першого шутера з власним тактичним спорядженням, ви потрапили куди треба. Екіпірування для страйкболістів у мережі магазинів тактичного спорядження Strikeshop – справжній рай для професіоналів та любителів страйкболу, які лише розпочинають свою пригоду з бойовою технікою. Тут ви знайдете все, що потрібно командос. Асортименти відрізняються широким спектром товарів:

  • тактичне спорядження
  • тактичний одяг
  • взуття та аксесуари
  • сумки, чохли, рюкзаки (у тому числі рюкзаки для військових)
  • зброя для страйкболу
  • спорядження
  • засоби маскування
  • засоби для догляду за зброєю
  • тактична медицина
  • інструменти
  • та багато іншого

Що таке страйкбол

ASG або airsoft, або просто «страйкбол» – надзвичайно цікавий та захоплюючий командний екстремальний вид спорту, який багато хто вважає похідним від пейнтболу. І це в корені неправильно, тому що спочатку були створені репліки для страйкболу – одразу після Другої світової війни та використовувалися японською армією у навчальних цілях. Згодом вони потрапили на громадянський ринок та були адаптовані для хобі.

Страйкбол передбачає використання реплік реальних моделей вогнепальної зброї, виконаних у масштабі 1:1, для найкращого відображення зовнішнього вигляду та ваги оригіналу. Репліки стріляють композитними кулями діаметром 6 мм. Завдяки японському походженням чесність вважається основним принципом страйкболу. Враховуючи той факт, що пластикові боєприпаси не залишають слідів влучення, визнання у розстріляності здебільшого залежить від честі учасника гри. Саме тому страйкбол вважається дещо елітарною розвагою – лише для чесних.

Але найголовніше, що страйкбол – це надзвичайно динамічний вид спорту, який дозволяє навчитися поводитися зі зброєю та додати у повсякденне життя певну фізичну активність.

Спорядження для страйкболіста-початківця

Вам знадобиться професійне екіпірування, основним завданням якого буде захист найважливіших частин тіла від кульових влучень. Звісно, крім засобів захисту, слід купити й перевірену репліку зброї.

Зброя

Почніть зі страйкбольної репліки, пам'ятаючи, що безпека найважливіше, хоча найбільше емоцій в airsoft викликає сама зброя. По суті, у вас є три варіанти на вибір: карабін, пістолет та дробовик. Ось їх короткий опис:

  • пістолет: відмінно підходить у вузьких коридорах, гарний для стрілянини по банках.
  • карабін: найбільша перевага – можливість стрільби у безперервному режимі, що дозволяє втілити в життя всі мрії, закладені в американських бойовиках,
  • дробовик: відносно дешева та дуже міцна копія, яку неможливо зупинити на коротких дистанціях. Хороший вибір для новачків, найбільший мінус – це дальність та точність, коли супротивник далеко.

Тактичний жилет

Одна з найважливіших частин екіпірування кожного гравця у страйкбол. Це спорядження не тільки для захисту тіла від синців, але й дозволяє носити додаткові магазини, пістолети або патрони.

Захист голови, обличчя та очей

Голова та вся особа вимагають додаткового захисту, адже ігри у страйкбол мають бути безпечними. Тому екіпірування кожного гравця має включати шолом, який захистить найважливішу частину тіла. При виборі переконайтеся, що він має також захист для вух. Також приділіть увагу захисній масці для обличчя, яка зазвичай виготовляється з металевої сітки. Останнім елементом спорядження, призначеним насамперед для захисту очей, є тактичні окуляри. Їхнє основне завдання захищати не від сонячних променів, а від кульок.

Додаткове спорядження

Якщо ви вирішили зробити повний шопінг перед своїм першим або, можливо, одним із багатьох матчів зі страйкболу, варто інвестувати в додаткове спорядження, яке включає аптечку, вкладку для пістолетних підсумків для магазинів, патрульний рюкзак або беруші. Екіпірування для страйкболу – це багато необхідного, але і багато додаткових елементів, таких як рукавички, чохли або камуфляжні фарби.