20.10.2023, 17:25

В Україні третина гуманітарної допомоги "не доїхала" до військових частин, - Держмитслужба

Віктор Білий | Всі новини автора

З початку 2023 року з 9 тисяч перевірених фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу військових, у понад 3 тисячах випадків не підтверджено її надходження до військових частин.

Про це ]]>повідомляє]]> пресслужба Державної митної служби України, повідомляє Час Пік.

Такі факти були виявлені в результаті спільних перевірок Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби та Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України.

"Протягом 9 місяців 2023 року за результатами спільних заходів Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби та Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України перевірено понад 9 тисяч фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу 200 військових частин, а також більш ніж 3 тисячі випадків не підтвердження її надходження до військових частин", - йдеться у повідомленні.

З метою припинення виявлених порушень митного законодавства та притягнення винних осіб до адміністративної чи кримінальної відповідальності митники направили 387 повідомлень про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ст. ст. 190, 358, 201-2 Кримінального кодексу України.

Також складено 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги. З початку 2023 року із 9 тисяч перевірених фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу військових, у більш ніж 3 тисячах випадків не підтверджено її надходження до військових частин.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Які послуги можуть отримати захисники України та члени їхніх сімей у Лисичанській МВА: подробиці та контакти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк