21.03.2024, 11:54

Опалювальний сезон завершиться раніше цього року: у "Нафтогазі" назвали причину

Отопительный сезон завершится раньше в 2024 году

В Україні опалювальний сезон у 2024 році завершать раніше, ніж планували. Свої корективи внесла погода.

В Україні опалювальний сезон у 2024 році завершать раніше, ніж планували. Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, цього року – наприкінці березня. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в ]]>інтерв'ю ]]> для "Le Figaro", повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що Україна спокійно пережила зиму, засвоївши уроки 2022 року, коли РФ робила масовані удари по енергосистемі України.

"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня. Україна спокійно пережила зиму. Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку Росії, і підготувалися. Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня", - сказав Чернишов.

Нагадаємо, зараз рішення щодо припинення опалювального сезону приймає місцева влада залежно від середньодобової температури повітря. Зазвичай це +8℃ протягом трьох днів поспіль з огляду на прогноз погоди.

Читайте також: В Україні з 1 квітня піднімуться ціни на електроенергію для однієї з категорій споживачів - YASNO

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк