01.03.2024, 11:51

Електроенергія подорожчає: У Міненерго розглядають питання щодо підвищення тарифів для населення

В Минэнерго рассматривают вопрос о повышении тарифов для населения

У Міністерстві енергетики розглядають підвищення тарифів на електроенергію. Відбуватиметься підвищення тарифів, швидше за все, буде у два етапи.

У Міненерго розглядають підвищення тарифів на електроенергію. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "Ранок.LIVE", трансляція якого проходить на YouTube-сторінці "]]>Новини.LIVE]]>", повідомляє Час Пік.

За словами Попенка, відповідну ініціативу щодо підвищення тарифів на електрику розглядали ще восени 2023 року. Він зазначив, що підвищення відбуватиметься у два етапи.

"Перший - у травні або червні, підняття очікується в середньому до 3,5-4 грн", – сказав Попенко.

Він зазначив, що у цьому випадку автоматично зміниться вартість обслуговування багатоквартирного будинку на 10-15%. Крім того, зміни можуть торкнутися тарифів на теплопостачання та гарячу воду.

"Зокрема, розглядалося питання щодо цін на газ, вони можуть зрости на 1-1,5 грн", - сказав Попенко.

Нагадаємо, восени 2023 р. у мережі з'явилася інформація про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року. Проте НКРЕКП публічно спростувала інформацію.

Наприкінці січня 2024 р. член парламентського Комітету з енергетики та ЖКП Сергій Нагорняк повідомив, що у 2024 році тарифи на електроенергію зростуть вдвічі. За його словами, тариф на електроенергію може становити трохи менше 6 гривень. Тоді прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що уряд не планує підвищувати комунальні тарифи для населення до кінця цієї зими.

Наразі рішення про підвищення тарифів може бути ухвалене на політичному рівні, зазначив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Нагадаємо, тариф на електроенергію для населення було підвищено з 1 червня 2023 року. Наразі він становить 2,64 грн/кВт-година. Підвищення пояснили потребою коштів на відновлення інфраструктури після російських обстрілів.

Читайте також:

Пенсіонерам-ВПО можуть "заморозити" пенсії після 31 березня: що зробити, щоб не залишитися без виплат

Як покупців змушують платити більше: на які хитрощі йдуть й маленькі магазини, й великі супермаркети

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк