24.12.2023, 12:47

Різдво та Новий рік: як працюватимуть банки, пошта, супермаркети у святкові дні

как будут работать банки, почта, супермаркеты в праздничные дни

Національний банк України визначив порядок роботи банківської системи у період завершення 2023 та на початку 2024 року. Також стало відомо, як працюватимуть "Нова пошта", "Укрпошта", "Розетка" та супермаркети.

Під час війни в Україні відмінено святкові дні, передбачені Кодексом законів про працю (КЗпП). Різдво (25 грудня) та Новий рік (1 січня) припадають на понеділки – це будуть звичайні робочі дні, повідомляє Час Пік.

Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль заявив, що для всіх органів влади та державних підприємств Різдво буде робочим днем, як і для підприємств критичної інфраструктури. Водночас, приватний бізнес може встановлювати робочий графік на цей день на свій розсуд.

Банки

Нацбанк ]]>повідомляє]]>, що з 1 квітня 2023 року система електронних платежів Національного банку працює в цілодобовому режимі 24/7/365 з датою поточного календарного дня. Такий режим збережеться і в період завершення 2023 року та на початку 2024 року.

Банки працюватимуть без урахування святкових днів.

Як зазначили у "ПриватБанку", у воєнний час немає святкових днів, тому всі відділення працюватимуть у стандартному режимі:

  • 24 та 31 грудня - вихідні (неділя),
  • 25 грудня та 1 січня – робочі дні.

У прес-службі "Ощадбанку" повідомили, що у зв'язку з воєнним станом додаткових вихідних днів під час зимових свят не передбачено. 25 грудня всі відділення працюватимуть у штатному режимі. Щодо 1 січня інформації наразі немає.

"Нова Пошта"

Більшість відділень "Нової пошти" на Різдво та Новий рік працюватимуть за графіком:

  • 31 грудня з 9:00 до 17:00,
  • 1 січня – вихідний,
  • інші дні – за звичайним графіком.

Деякі відділення матимуть індивідуальний графік. Перевірити точний графік роботи потрібного відділення можна на сайті "Нової пошти" за ]]>посиланням]]>.

"Укрпошта"

За даними прес-служби компанії, "Укрпошта" працюватиме в період свят за наступним графіком:

  • 25 грудня (Різдво) - відділення працюють за своїми стандартними графіками,
  • 31 грудня - відділення працюють за своїм звичайним графіком, без скорочень,
  • 1 січня (Новий рік) – вихідний.

"Розетка"

Пункти видачі "Розетка" працюватимуть за графіком:

  • 25 грудня – з 10:00 до 19:00,
  • 31 грудня – з 09:00 до 16:00,
  • 1 січня – вихідний.

Супермаркети працюють в індивідуальному порядку. 25 грудня, 31 грудня та 1 січня планується скорочення роботи на 1-2 години.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк